Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Városnapokra készülődve

Központ május 5, 2011 Egyéb

varVárosnapokra készülődve

 Május 23–29. között kerül sor a XV. Marosvásárhelyi Napokra. Az ígéretek értelmében ezúttal sem lesz hiány különféle kulturális és szórakoztató programokból, de biztosan nem marad el az eszem-iszom és a nagy dínomdánom sem. Az esti műsorok fénypontját mindenképp a hazai és külföldi zenészek, együttesek koncertjei jelentik majd, viszont egyelőre nem tudni, kik mulattatják a vásárhelyi közönséget.

 A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a hónap közepéig várja mindazon civil szervezetek és közintézmények jelentkezését, akik valamiféle kulturális, illetve sportrendezvénnyel színesítenék a megyeközpont Napjait. Az előző évekhez hasonlóan a Marosvásárhelyi Napok keretén belül idén is megszervezik az Aranylakodalmat, ahol azon párokat ünneplik, akik félszáz éve jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. A résztvevők május 13-ig jelentkezhetnek a hivatal kulturális, sport- és ifjúsági programokkal foglalkozó osztályán, a Nicolae Grigorescu utca 17–19. szám alatti Ifjúsági Házban. A lakodalomra való feliratkozáshoz szükséges iratok: fénymásolat a személyazonossági igazolványokról, fénymásolat a házassági levélről, viszont az eredeti iratokat is fel kell mutatni.

A városi tanácsosok áprilisi soros ülésükön döntöttek úgy, hogy az idei harmadik Pro Urbe-díjat Simon Bergernek, a New York-i Securitech Group Inc. elnökének ítélik, szintén a városnapok keretén belül. Berger a harmadik személy, akit kitüntetnek, az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövete és a távközlési miniszter mellett.


Share Button
Ennyien olvasták: 74

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.