Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Vasárnap indul a strandidény

Központ április 28, 2011 Egyéb kategória

Vasárnap indul a strandidény

weekendA 2011-es fürdőidényre készül a Maros Szabadidőközpont. Bár csökkentett személyzettel, de a munkálatok teljes gőzzel folynak a május elseji nyitásra. A prioritás a medencék rendbetétele és vízzel való feltöltése, de további, mintegy 350 ezer lejes beruházással javítják a szolgáltatások minőségét és mennyiségét. A nyitás előtti hajszában Ioan Cîrcut, a Víkend komplexum igazgatóját, valamint Mátyási Levente aligazgatót az eddig végrehajtott és az idei szezonra tervezett felújításokról kérdeztük.

 Május elsején mártózhatnak először a Víkend medencéibe a fürdőzni vágyók, mely időpontra a medencék és a strandoláshoz elengedhetetlenül fontos tényezők tökéletes állapotban kell várják a vendégeket. Ott jártunkkor az olimpiai méretű medence újrafestve, már csak a feltöltésre várt, az úszómedencék burkolatköveit pótolták, valamint a csúszdás gyerekmedencén is dolgoztak, hogy vasárnap készen fogadja a fürdőzőket. A pázsit, a növényzet és a napozóágyak már használatra készek, de a hivatalos szezonnyitó után tovább dolgoznak a szolgáltatások bővítésén.

 Felújítják az öltözőket, az elsősegélynyújtó-központot, a csatornahálózatot

 Az éves karbantartási és felújítási munkálatok mellett feljavítják a csónakázót feltöltő gát nyitó-csukó rendszerét, valamint a csatornahálózatot. A minél nívósabb szolgáltatás érdekében modernizálják az öltözőkabinokat és az elsősegélynyújtó-helyiséget. Továbbá az öntözőrendszer felújításán és kiterjesztésén is dolgoznak, hogy a nyári melegben a teljes zöldövezet öntözését tudják ellátni. Az úszómedencék rendbe tétele mellett helyre állítják a csónakázó elmozdult betonlapjait, valamint kitisztítják a medrét. A játszótér friss homokkal és új játékszerekkel várja a gyerekeket, ugyanakkor a csónakázó kínálata a meglévő bérelhető vízijárművek mellett két új vízibiciklivel bővült. A tervezett munkálatok a teljes évre vonatkoznak, és számítások szerint 350 ezer lejbe kerülnek.

A bővítések és felújítások mellett a Víkendtelep vezetőségének is meg kell küzdenie a csökkentett munkaerővel, idéntől nem alkalmazhatnak szezonmunkásokat, ugyanakkor a takarító személyzet létszámát jelentősen visszavágták: „Fele munkás fele fizetéssel kell ugyanazt a munkát elvégezze mint tavaly” – vázolja a helyzetet Mátyási Levente, ami, mint rámutat, jelentős probléma, hiszen a szolgáltatások magas nívón való tartásához elengedhetetlenül fontos a komplexum állandó takarítása.

 Bővítik a sportpályákat

 Az amatőr sportkedvelők által is állandóan igénybevett műfüves focipálya már kifogástalan körülményekkel fogadja a labdázni vágyókat, nyitva tartása idéntől annyiban változik, hogy több helyet kap a FCM utánpótláscsapata, így az amatőröknek rövidebb időintervallum áll a rendelkezésükre. A kosárlabda-, a lábtenisz- és a röplabdapályák változatlan programmal továbbra is nyitva lesznek a műkedvelők számára.

– A profi és amatőr sportolók számára jó hír, hogy a nyár folyamán dolgozunk az olimpiai méretű medence befedésén, így télen is fogadni tudjuk az úszókat – mondja Cîrcu.

Ez évben kormányhatározattal a város tulajdonába került az egykori ASA birtokában levő két futballpálya és a hozzá tartozó sporthotel, melyek renoválására versenytárgyalást hirdettek. Itt további két füves pálya lesz, valamint egy európai színvonalú edzőbázis, melyet majd az A ligás focicsapat vehet használatba.

 Fürdőzés, sportolás tavalyi áron

 Újabb jó hírként az igazgató arról számolt be, hogy szolgáltatásaikat változatlan, tavalyi áron kínálják, így a 14 éven felüliek számára a belépés 5 lejbe, a gyerekeknek 2 lejbe fog kerülni. A napozóágyakat 4,5 lejért lehet bérelni egy napra, egy órai csónakázásért pedig 6, valamint 7 lejt kell fizetni. A kosár-, röplabda- és lábteniszpályákon a bérleti díj egy óra játékért 10 lej, míg a műgyepes focipályán 91 lejért játszhatnak egy órát.

Amint az igazgatótól megtudtuk, a komplexum jelentős mértékben hozzájárul a polgármesteri hivatal költségvetéséhez, a tavalyi bevétel nem kevesebb mint 8 milliárd lejt hozott a városkasszába, a fedett uszodával együtt összesen 13 milliárd lejt. „Ehhez hasonló bevételre számítunk az idén is, mert ha odakint gazdasági válság is van, a Víkenden ezt nem érezzük. Jelentős tömeg megfordul nálunk, még a szomszédos megyékből is érkeznek üdülni vágyók” – taglalta Cîrcu. Természetesen ezek a számok nagyon változhatnak az időjárástól függően, tette hozzá az aligazgató. Vannak júliusi napok, mikor tizenötezer jegynél is többet adtak el. Az ideális viszont a napi öt-hatezer látogató, mely létszámot a komplexum maradéktalanul és magas színvonalon tud kiszolgálni.


Share Button
Ennyien olvasták: 294

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.