Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Wesley duplája eldöntötte a mérkőzést

Központ március 3, 2011 Egyéb kategória

Wesley duplája eldöntötte a mérkőzést

fcm

Balul kezdte a tavaszi szezont a marosvásárhelyi FCM A-osztályos labdarúgó-együttese, miután mindhárom bajnoki pontot elvesztette hazai pályán az egyik bajnokjelölt, Vaslui együttese ellen. A találkozót, a csereként beállt brazil Wesley két megvillanása után elért góljai döntötték el, így joggal nevezhetjük őt a mérkőzés legjobbjának.

A mérkőzést Ovidiu Sabău fiai védekező felállásban kezdték öt hátvéddel, négy középpályással és egy előretolt csatárral, a téli szezonban a FCM-hez került Dorel Zahariával, aki már a 8. percben kapu fölé fejelt. Kis idő múlva a balhátvéd Topics előtt adódott nagy lehetőség, de nem élt vele, ballábas bombáját Kuciak a léc alól hárította a kapu fölé. Az első játékrészben a vásárhelyiek többet támadtak, próbáltak beívelt labdákkal veszélyeztetni a vaslui-i kaput, de Cânu vezérletével a moldovai hátvédek jól állták a sarat. A második játékrészben Viorel Hizo vezetőedző becserélte együttese egyik brazil vendégmunkását, a tavalyi szezonban is jelest mutató Wesley-t. Az addig nem sokat bizonyított Vaslui jobban átvette a játék irányítását, Wesley vezetésével megváltozott a játék képe, többet birtokolták a labdát a vendégek. A 63. percben a kemény izomzatú, de technikás Wesley három hazai tehetetlen védő mellett úgy vette át jobbal a labdát a tizenhatos vonalánál, hogy azt egy jól eltalált ballábas lövéssel a kapu bal oldalába helyezte. 0–1. Sabău kényszermegoldásként két csatárt küldött be (Didi és Răduţă) Iencsi meg Issa Ba helyére, így próbálta megszerezni az egyenlítő gólt. Sajnos, arra nem került sor, hiszen a 86. percben egy vaslui-i szabadrúgás után a labda ugyancsak Wesley-hez került, aki két hátvéd mellett a kimozduló Şteţca kapuson átemelve, a hálóba juttatta a labdát. 0–2. Ezzel a vereséggel a FCM a 14. helyen maradt, 20 ponttal akár a craiovai Universitatea meg a besztercei Gloria. Nehéznek ígérkezik a tavaszi idény, habár a hétfői mérkőzés után összeforrottabbnak látszik az együttes az őszi szezonban mutatott játékához képest, sőt a játék alapján helyünk van az első vonalban. A következő fordulóban a korábban a felszámolás szélén állt urziceni-i Unirea otthonába utazik a csapat, ahhoz az együtteshez, amelyet az ősszel 1–0 arányban győzött le. A mérkőzésre pénteken, március 4-én 18 órától kerül sor, amit a GSP TV élőben közvetít.


FCM Marosvásárhely–Vaslui 0–2 (0–0)

Vezették: Ovidiu Haţegan (Arad) – Eduard Dumitrescu (Piteşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).

FCM: Şteţca – Vagner, Iencsi (68. Didi), Munteanu, B. Fernandes, Topics, Rus (61. Lavecchia), Vasilache, Issa Ba (76. Răduţă), Fl. Dan, Zaharia. Edző: Ovidiu Sabău

Sporting Vaslui: Kuciak – Papp, Gencsev (59. Miliszavljevics), Rivas, Adailton (90. Campano), Sânmărtean, Milanov, Bello, Cânu, Costin, Gheorghiu (46. Wesley). Edző: Viorel Hizo.

Gólok: Wesley (63., 86.).

Sárga lapok: Rus (22.), Iencsi (66.), Fl. Dan (86.), illetve Cânu (45.), Costin (52.), Wesley (82.)Ovidiu Sabău: Az első félidőben csapatomnak három nagy helyzete volt, irányítottuk a játékot, majd a kapott gól után mintha elvesztettük az önbizalmunk. Bajnokesélyes csapattól kaptunk ki, habár elégedett vagyok a játékosaim küzdőszellemével, s biztos vagyok benne, hogy teljesítjük a célkitűzésünket.


Viorel Hizo: Nagy nyomást éreztünk, amikor láttuk, hogy a Rapid, a Dinamo meg a Steaua is győzött ebben a fordulóban. Három nagy helyzete volt a Vásárhelynek, de Wesley villanásai, s abból megszerzett góljai eldöntötték a mérkőzést. Jobb FCM-t láttam játszani, mint a tavaly és erdélyi születésű lévén remélem, hogy benn maradnak az első osztályban.

Share Button
Ennyien olvasták: 282

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.