Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Wisdom – akik kiléptek a mókuskerékből

Központ június 30, 2011 Egyéb kategória

Wisdom – akik kiléptek a mókuskerékből

Wisdom

A tradicionális heavy/power metált játszó budapesti Wisdom zenekar idén ősszel ünnepli fennállásának tizedik esztendejét. Új lemezük, Judas címmel pár hónappal ezelőtt jelent meg. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a lemezen Judas szerepét egy nagy példaképünk, Mats Levén tölti be, akit többek közt Malmsteen Facing The Animal albumáról, vagy a Therionban és az At Vanceban végzett munkásságáról ismerhettek” –  nyilatkozták a tagok. A Wisdom július 9-én, szombaton a Székelyföldi Rockmaraton záró napján koncertezik, ennek kapcsán Molnár Máté basszusgitáros felelt néhány kérdésünkre.

Rockmaraton_Plakat

– Tíz év, pár nagylemez, lenne miről mesélni, zenélni a színpadon.  Mire számíthat Szejkén a nagyérdemű?

–  Csirkedarálás, playback, vérfröcsögés, fehér inges táncosfiúk. Ha ez nem elég, akkor nyomunk egy olyan lendületes show-t, hogy mindenki elégedetten csettintsen a koncert után.

–  Örömmel hirdetitek, hogy idén határon túli fellépéseitek is vannak. Másképp kell készülni egy-egy ilyen fellépésre, netalán más érzelmi töltete van az egésznek?

–  Többször volt szerencsénk a képzeletbeli országhatáron túl megmutatni magunkat a múltban, és mindig nagy élmény volt az összes ilyen fellépés. A közönség szeretete leírhatatlan. Erdélyben kimondottan igaz, hogy más az érzelmi töltete a rockzenének, és a zenéhez való hozzáállásnak is, valahogy itt olyan varázsa van a koncerteknek, amely sehol máshol nem jellemző. Nem kell másképp készülnünk egy ilyen koncertre, mert mindenhol a maximumot próbáljuk nyújtani, ellenben lelkileg mindenképp más lesz, mint a többi koncertünk.

– Legutóbbi erdélyi portyátokról, vagy egyáltalán az eddigi erdélyi  fellépésekről mit, milyen maradandóbb élményeket, érzéseket sikerült  hazavinni?

–  Én azt hiszem, hogy az Olimp által szervezett Eurock volt az utolsó, amikor Erdélyben játszottunk. Az sem ma volt már, de tudni kell, hogy utána nem sokkal, egyáltalán nem is léptünk fel sehol pár évig. Viszont arról a koncertről nagyon szép emlékeket őrzünk. A vendégszeretet fantasztikus volt, a koncert maga pedig lemezbemutató turnéhoz méltó. Mivel most is lemezbemutató fesztiválturnén vagyunk, így hasonló sikerekben reménykedünk a Rockmaratonon!

– Sok fellépés egyben sok élményt is jelent, de  kevesebb  időt mondjuk másra is. Léteznek bennetek tervek, álmok, remények  olyan visszautazásokra (turistaként) olyan helyekre – esetleg  ide Erdélyben is – ahol a fellépések miatt nem tudtatok annyit időzni, amennyit szerettetek volna?

– Amikor újrakezdtük a zenekart, az egyik fő megegyezés az volt egymás között, hogy sokkal több időt és teret hagyunk a városok és az emberek megismerésére is, ahol járunk. Ez azt jelenti, hogy kicsit kilépünk a mókuskerékből, és nem utazás-koncert-utazásról fog szólni egy-egy fellépés, hanem hazarohanás helyett körülnézünk a városokban ahol koncertezünk, megpróbáljuk kicsit felvenni, átérezni a hely hangulatát. Legutóbb pl. Kolozsváron játszottunk, és másnap pár órás városnézés után mentünk csak haza. Sosem értettem azokat a zenekarokat, akik a világkörüli turnéjukon csak a szállodaszobákat és a koncerttermeket látogatják.

– Erdélyi visszhangokról, itteni rajongókról van-e tudomásotok,  alakultak-e ki kapcsolatotok, barátságok?

–  Én mindig kihangsúlyozom, hogy nincsenek rajongóink, hanem nagyon jó közönségünk van. Ahhoz nagyon nagy sztárnak kell lennie egy zenekarnak, hogy rajongói legyenek. Értünk nem kapnak hisztériás rohamot az emberek, de hátha ez is eljön majd egyszer :). Nagyon sok visszajelzésünk van Erdélyből, régebben igen nagy táborunk volt itt, most pedig pont jó lesz erre is a rockmaratonos fellépés, hogy meglássuk, kitartottak-e mellettünk a régiek, illetve hogy szereztünk-e új Wisdom kedvelőket az új lemezünkkel.

http://www.zeneudvar.ro/


Share Button
Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.