Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

A Benţa-tornyokat adja bérbe az önkormányzat

Központ január 8, 2013 Belföld

A Benţa-tornyokat adja bérbe az önkormányzat

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által megvásárolt Tudor lakónegyedbeli „Benţa-tornyok” luxusapartmanjait bérbe adná az önkormányzat. Az erre vonatkozó kéréseket 2013. január 25-ig várják, fontos azonban tudni, hogy elsőbbségnek örvendnek azok, akik már leadták a kérvényt az ANL-s lakásokra.

 

További feltétele luxustömbházakban lévő lakrészek bérlésére, hogy az érdekeltnek marosvásárhelyi munkahelye kell, hogy legyen, és nem szabad szerepelnie a nevén egyetlen ingatlannak sem. Fontos szempont ugyanakkor a jövedelem is.

A 136 apartmanból 61 kétszobás, ezek bérlési díja havonta 150 euró. Az egyszobás lakások – szám szerint 75 – havi 100 euróért bérelhetők.

A megfelelő összegű hitel hiányában, a Polgármesteri Hivatalnak még nem sikerült teljes egésszében törlesztenie a Pandúrok sétányán lévő „Benţa-tornyok” 136 lakrészének az árát, de azt reméli, öt éven belül ez sikerülni fog. Így a bérlők majd meg is vásárolhatják az önkormányzattól a lakásokat.

Azok, akik korábban ANL-s tömbházlakást igényeltek, és most inkább a luxusapartmanok egyikét szeretnék kérvényezni, újra be kell nyújtaniuk a szükséges iratokat a pontszám újraszámlálásának érdekében, továbbá kérvényben kell megjegyezniük, hogy a tornyok egyik lakrészét pályáznák meg.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 414

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.