Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

A Fidesz-indulást javasolja Tőkésnek a Néppárt

Központ február 23, 2014 Belföld

A Fidesz-indulást javasolja Tőkésnek a Néppárt

Döntött az Erdélyi Magyar Néppárt országos választmánya: a párt nem indít önálló listát az európai parlamenti választásokon.

 

Az EMNP országos választmányának hétvégi ülésén fogadta el azt a döntést, amelynek értelmében a párt kimarad az európai parlamenti helyekért folyó versenyfutásból.

A néppárt Székelyudvarhelyen elfogadott határozata leszögezi: a Tőkés László védnökölte alakulat nem kíván részese lenni egy olyan folyamatnak, amelynek eredménye akár az erdélyi magyarság brüsszeli képviseletének elvesztése is lehet, ezért nem állít önálló jelöltlistát az európai parlamenti választásokon.

Az erdélyi magyar autonómiatörekvések képviseletére viszont továbbra is Tőkés Lászlót tartják legalkalmasabbnak – ezért azt javasolják, fogadja el Orbán Viktor felkérését, és a Fidesz listáján induljon a 2014-es EP-választásokon.

Maga Tőkés László betegségre hivatkozva nem vett részt a választmány ülésén, viszont levélben fordult a testület elnökéhez, Zakariás Zoltánhoz. Információink szerint ebben az áll, hogy ő az EMNT elnökeként és az EMNP védnökeként ugyan készen áll arra, hogy (nem kifejtett) vállalalásainak eleget tegyen, de annak ódiumát nem tudja vállalni, hogy a verseny kettős kiütéssel végződjön.

Tőkés állítólag azt sem látja valószínűnek, hogy az RMDSZ elérné az 5 százalékos választási küszöböt, ha pedig ő is Erdélyben indulna, azzal annyira szétosztódnának a szavazatok, hogy az erdélyi magyarság nagyon nagy valószínűséggel EP-képviselet nélkül maradna.

Forrás: foter.ro

Ennyien olvasták: 311

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.