Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

A halálról konferenciáznak Marosvásárhelyen

Központ február 19, 2014 Belföld

A halálról konferenciáznak Marosvásárhelyen

A Szent Balázs Alapítvány, a Studium Alapítvány, az MMDSZ és a MOGYE tanatológia konferenciát szervez február 28-a és március 2-a között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. A konferencia fő témái a halálfélelem, a halál megjelenése a művészetekben, hospice, eutanázia, fájdalomcsillapítás, a halál pszichológiája.

                   plakat

„A konferencia hiánypótló. Az elmúlt évtizedekben a haldoklás színhelye egyre inkább az egészségügyi intézmény és egyre kevésbé az otthon. Az egészségügyi személyzet lett a haldokló kísérője, erre azonban az orvosok, az ápolók nincsenek felkészítve. Ugyanakkor a beteg utolsó perceinek intimitásigényét a modern, gépesített medicína korában nehéz biztosítani” – állítják a szervezők.

A konferencián külföldi és hazai meghívottak, a szakma elismert képviselői bepillantást nyújtanak a haldoklás, gyász folyamatával kapcsolatos fogalmakba: az eutanázia, a fájdalomcsillapítás kérdéskörébe, a hospice rendszer működésébe, valamint a haldoklás pszichológiai vetületeibe.

Részvételi díj a konferencia teljes időtartamára: orvosoknak (kreditpontos konferencia) 100 lej, rezidens orvosoknak 50 lej, érdeklődőknek 50 lej, diákoknak 25 lej. A részvételi díj tartalmazza a konferencia mappát, a koncertre való belépést és az állófogadáson való részvételt. Napi jegy a konferencián: orvosoknak 40 lej, rezidens orvosoknak 20 lej, érdeklődőknek 20 lej, diákoknak 10 lej. Az állófogadáson való részvétel 15 lejbe kerül. A részvételi díj kifizetése a konferencia helyszínén történik. További információt a www.szentbalazs.ro oldalon találnak.

 

Ennyien olvasták: 456

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.