Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

A Maros Megyei Pénzügyi Hivatal három alkalmazottját ítélték börtönre

Központ február 26, 2013 Belföld

A Maros Megyei Pénzügyi Hivatal három alkalmazottját ítélték börtönre

A Legfelsőbb Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Maros Megyei Pénzügyi Hivatal három közalkalmazottját. Az elítéltek ellen az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság Maros megyei fiókja indított eljárást, ugyanis az alkalmazottakat megvesztegetés és befolyásukkal való üzérkedés vádjával illették.

 

A 2004. december 16-án tett feljelentés nyomán, a Legfelsőbb Bíróság meghozta végleges döntését: 3 év felfüggesztett rabság jár C. S. Moldovan  speciális felügyelőre, akit befolyásával való üzérkedés miatt ítéltek el. Továbbá N. C. Hadăr speciális felügyelő és C. A. Florea, a pénzügyi  információszolgáltatás vezetője, szintén ebben az ítéletben részesül, megvesztegetés miatt.

A bírói végzés ugyanakkor azt is előírja, a büntetés letöltését követő 2 évben a vádlottaknak tilos helyhatósági választásokon indulni vagy választás nyomán betöltendő funkciót megszerezni, illetve olyan szakkörben tevékenykedni, amelyet kihasználtak a bűntény elkövetéséhez – olvasható a Korrupcióellenes Igazgatóság közleményében.

A hatóságok 19 ezer 250 euró, valamint több mint 7000 lej elkobozását rendelték el a három bűnöstől.

 forrás: marosvasarhely.info

Ennyien olvasták: 383

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.