Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A Megyei Tanács többé nem támogathatja a SMURD repüléseit

Központ március 20, 2013 Belföld

A Megyei Tanács többé nem támogathatja a SMURD repüléseit

A Neamţ Megyei Törvényszék döntésének értelmében, a Maros Megyei Tanács nem finanszírozhatja többé a SMURD rohammentőszolgálat helikopteres bevetéseit. Ezentúl a költségeket a Transilvania Repülőtér fedezheti – jelentette be Ciprian Dobre, megyei tanácselnök.

 

Miután elveszítette a pert a kolozsvári repülőtér szakszervezetével szemben, a Maros Megyei Tanács nem támogathatja a mentősök repüléseit. A hatóságok ugyanis arra kötelezték az intézményt, vágjon ki a 2011-ben elfogadott határozatából néhány cikkelyt.

Az egyik törlendő pont a reptéri illetékek alól felmentett légijárművek, és az azok utasainak a „feldolgozására”, a másik a szárazföldi szolgáltatásokhoz szükséges felszerelések beszerzésére és karbantartására vonatkozik, az illetékektől mentesített légijárművek esetében. Ennek eredményeképpen, a Megyei Tanács arra kényszerül, hogy felhagyjon a SMURD helikopteres mentőakcióinak a támogatásával – számolt be Dobre hozzátéve, az intézmény fellebbezett a bírósági döntésnek.

„Akkor lesz gond, amikor senki nem fog támadni bennünket, merthogy abban a pillanatban már nem leszünk fontosak. Amikor a megye projektjeit megtámadják, azt jelenti, fontosak és előnyösek. Meg kell szoknunk, hogy egy-egy megugat bennünket” – fogalmazott a megyei tanácselnök.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 403

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.