Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

A székelyek eredetéről és jogállásáról előadásoznak a Kultúrpalotában

Központ február 25, 2014 Belföld

A székelyek eredetéről és jogállásáról előadásoznak a Kultúrpalotában

Az eddigiektől eltérően, ezúttal a Kultúrpalota kistermében folytatódik a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikernek örvendő történelmi előadás-sorozata. A helyszínváltoztatást azt tette szükségessé, hogy az eddigi helyszín, a Bernády Ház már nem volt elegendő az előadások iránti nagyszámú érdeklődő befogadására.

Február 27-én, csütörtökön Hermann Gusztáv Mihály, a Babes–Bolyai Tudományegyetem Székelyudvarhelyi Kihelyezett Tagozatának egyetemi docense A székelyek eredete és jogállása címmel tart előadást. Az időpont is változik: ezúttal az előadásra 16 órától kerül sor.

A januártól novemberig tartó, tizenöt előadást magába foglaló történelmi előadássorozat keretében a Kárpát-medencei népek demográfiai változásait mutatják be a magyar honfoglalást megelőző időszaktól napjainkig. A következő előadásra március 20-án kerül sor, amelynek két meghívottja is lesz: Zsoldos Attila akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete Középkori Osztályának vezetője „Keleti eredetű népek a középkori Magyarországon” címmel, Weisz Boglárka, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa pedig „Erdélyi szászok a középkori Magyarországon” tárgykörben tart majd előadást. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Ennyien olvasták: 333

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.