Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

A vásárokról szervez konferenciát és kiállításokat a Maros Megyei Múzeum

Központ november 12, 2013 Belföld

A vásárokról szervez konferenciát és kiállításokat a Maros Megyei Múzeum

A Maros Megyei Múzeum Néprajzi és Népművészeti osztálya A néprajzi örökség a javak és kultúra cseréjének kontextusában szervez tudományos ülésszakot november 14-16. között. A november 14-i, 11 órától szervezett ünnepi megnyitót követően az előadásokat több tárlatmegnyitó színesíti. 

15 órától Maros megyei vásárok és a falvak világa címmel nyílik időszakos kiállítás. A tárlat a huszadik század első felének vásárait mutatja be, valamint az ehhez kapcsolódó társadalmi és kulturális megnyilvánulásokat: azt hogy a vásárokon hogyan terjesztették a vásárosok a híreket, hogyan szórakoztak a fiatalok, és a gyermekek hogyan játszottak. 16 órától a Vásárok tegnap és ma című festészeti tárlatot nyitják meg. 

17:30-tól a Kolozs Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Maros Megyei Múzeum 
Néprajz és Népművészeti osztálya közösen szervezi meg aFénykép – néprajzi 
dokumentum című fotókiállítást. A kiállítás anyagát az immár tizedik alkalommal meghirdetett pályázatra beérkezett igen színvonalas munkákból válogatták össze. 

Ugyanekkor Ciprian Cenan Az én falum címet viselő tárlatának megnyitójára kerül sor. A kiállítás 40 színes és fekete-fehér fényképet tartalmaz, és Mezőzáhot valamint környékét mutatja be.

(közlemény)

 

Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.