Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Autóbalesetben meghalt a spanyolok kedvenc színésze

Központ július 21, 2014 Belföld

Autóbalesetben meghalt a spanyolok kedvenc színésze

Lesodródott autójával vasárnap délután egy autópályáról az észak-spanyolországi La Rioja tartományban Spanyolország egyik legismertebb epizódszínésze, Álex Angulo. A színész életét vesztette a balesetben.

     

 

Autóbalesetben 61 évesen életét vesztette Álex Angulo, Spanyolország egyik legismertebb epizódszínésze és olyan világhírű rendezők filmjeinek szereplője, mint Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia vagy Guillermo Del Toro. A háromszor is a legjelentősebb spanyol filmes elismerésre, a Goya-díjra jelölt színész vasárnap délután sodródott le kocsijával egy autópályáról az észak-spanyolországi La Rioja tartományban.

Angulo az egyik legfoglalkoztatottabb spanyol sorozatszínész lett azután, hogy 1993-ban feltűnt Álex de la Iglesia Mutáns akció című sci-fi vígjátékában.

A “spanyol Ocarra”, a Goya-díjra Álex de la Iglesia A Fenevad napja című 1995-ös horrorjának főszereplőjeként, ugyanezen rendező Muertos de risa (Halálra nevették magukat) című 1999-es tragikomédiájának és Óskar Aibar rendező Gran Vázquez című, Manuel Vázquez legendás képregényrajzolóról és forgatókönyvíróról szóló 2010-es filmjének epizódszereplőjeként jelölték.

A 2010-es San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjjal ismerték el. Magyarul is bemutatták többek közt Boszorkányok (1996), Eleven hús (1997), Megváltó szex (1999), Anyám a lányokat szereti (2002), A faun labirintusa (2006, rendező: Guillermo del Toro) és Agyelszívás (2009) című filmjeit.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 341

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.