Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Az emberiség halhatatlan lesz – állítja korunk egyik legnagyobb tudósa

Központ november 30, 2013 Belföld

Az emberiség halhatatlan lesz – állítja korunk egyik legnagyobb tudósa

A világ egyik legokosabb embereként számon tartott Stephen Hawking, a róla szóló dokumentumfilm Cambridge-i bemutatóján azt mondta, lehetségesnek tartja az örök életet.

 

A 71 éves elméleti fizikus szerint az emberi agy a számítógépes programokhoz hasonlóan működik, és a tudat elméletileg letölthető lesz egy számítógépre, vagy bármilyen más adathordozóra. Így, ha a fizikai test meg is hal, az emberi lény szellemi szinten tovább él, addig amíg a tudomány nem lesz képes arra, hogy egy új testbe, új agyba töltse fel a tárolt információkat.

A tudós megjegyezte: a tudomány mai állása szerint ez az elképzelés még nem megvalósítható, és még jó pár év fejlődésre van szükség ahhoz, hogy az emberi tudat számítógépes tárolásának és újrafeltöltésének technológiáját kidolgozzák.

A 162-es IQ-val rendelkező Stephen Hawkingnál 21 évesen diagnosztizáltak motoros neuronbetegséget, avagy degeneratív idegrendszeri elváltozást (ALS), amely a központi motoros idegrendszert és az izomzatot támadja meg. Az orvosok akkor 2-3 évet adtak neki, ám a brit kutató már ötven évvel túlélte a neki jósolt időt. Habár állapota ellenére magas kort ért meg, azonban a mozgás- és beszédképessége hamar gyengülni kezdett. Kezdetben bottal járt, de 1969-ben tolószékbe kényszerül. Folyamatos állapotromlása miatt 1974-ben már képtelen volt önállóan enni. Mára szinte teljesen lebénult, beszélni és írni sem tud, a kapcsolattartáshoz így egy különleges beszédszintetizátort használ.

Forrás: filantropikum.hu

Ennyien olvasták: 485

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.