Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Bírság a Székely Szabadság Napja miatt olyannak, aki ott se volt

Központ március 18, 2014 Belföld

Bírság a Székely Szabadság Napja miatt olyannak, aki ott se volt

Több személyt megbírságoltak a hatóságok a Székely szabadság napja miatt, köztük olyant is, aki ott sem volt – írta a Háromszék keddi számában. 

 

A lap szerint hétfőn Vetró András kézdivásárhelyi szobrász, rajztanár nevére érkezett a Maros megyei csendőrségtől egy 3000 lejről szóló bírságolási jegyzőkönyv. A dokumentum szerint videofelvételek alapján megállapították, hogy a tanár „március 10-én 19.30 órakor Marosvásárhelyen, miközben menetelésen vett részt, erőszakos cselekedetek elkövetésére buzdított, tüntető magatartást tanúsított, veszélyeztette a közrendet, provokatív magatartása abban is megnyilvánult, hogy egy hüvelyéből kivont karddal hadonászott, és a környezetében lévő tüntetőket bujtogatta”. 

Vetró András, aki egy hagyományőrző egyesület, a 15. Székely Határőr Gya­logezred vezetője, a lapnak elmondta, hogy március 10-én nem volt Ma­ros­vá­sárhelyen. Furcsállja, honnan voltak meg a csendőrségnek a pontos személyi adatai és amiatt is méltatlankodik, hogy most neki kell bebizonyítania, hogy nem vett részt a marosvásárhelyi tüntetésen. 

A Háromszék keddi írása szerint a Székely szabadság napján jelen levő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének hat tagja összesen 12 ezer lejes pénzbírságról szóló büntető jegyzőkönyvet kapott. Őket is a csendőrség által készített videofelvételek alapján azonosították. 

Az MTI érdeklődésére Manea Daniel alezredes, Maros megyei csendőrség szóvivője kedden megerősítette, hogy több személyt megbírságoltak a március 10-i felvonuláson történt rendbontások miatt, de részletes tájékoztatást későbbre ígért.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 383

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.