Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Ebola: lélektani határt lépett át az áldozatok száma

Központ augusztus 12, 2014 Belföld

Ebola: lélektani határt lépett át az áldozatok száma

A vírusfertőzés miatt összesen 1013-an haltak meg az érintett nyugat-afrikai országokban. Múlt csütörtöktől szombatig 52-vel emelkedett a halálos áldozatok száma. Libériában amerikai kísérleti gyógyszerrel próbálkoznak.

     

 

Meghaladta az ezret az ebolajárvány halálos áldozatainak száma – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfő este kiadott legfrissebb adataiból. Az augusztus 9-i állapotot tükröző összefoglaló szerint a vírusfertőzés miatt összesen 1013-an haltak meg az érintett – nyugat-afrikai – országokban.

Múlt csütörtöktől szombatig 52-vel emelkedett a halálos áldozatok száma: 29-en Libériában, 17-en Sierra Leonéban, 6-an Guineában hunytak el. Az összes megbetegedések száma 1848-ra emelkedett.

Ez a legsúlyosabb ebolajárvány a vírus közel negyven évvel ezelőtti megjelenése óta. A kór mostani terjedése márciusban Guineában kezdődött, a járvány azóta Nigériára, Sierra Leonéra és Libériára is átterjedt. A végső stádiumában vérzéses ebola ellen egyelőre nincs védőoltás, a fertőzött betegek mintegy fele meghal.

A libériai vezetés hétfő éjjel azt jelentette be, hogy a washingtoni kormányzat jóváhagyta azt a kérését, amelynek értelmében mintaadagokat küldenek az afrikai országba egy amerikai kísérleti gyógyszerből. A gyógyszert a WHO szakértője juttatja el rendeltetési helyére.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.