Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Felébredt a kómából Schumacher, elhagyta a kórházat

Központ június 16, 2014 Belföld

Felébredt a kómából Schumacher, elhagyta a kórházat

Michael Schumacher felébredt és elhagyhatta a grenoble-i klinikát, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját, írja közleményében a hétszeres világbajnok ügynöke és családja.

 

„Schumacher már nincsen kómában. A családja szeretné kifejezni végtelen háláját az orvosoknak és kórházi ápolóknak, akik gondját viselték hónapokon át, mint ahogy a baleset után a helyszínre érkező orvosoknak is” – áll a közleményben, amely a szurkolók támogatását is megköszönte, amely szintén sokat segített.

169 nap kóma után hosszú rehabilitációra készül a család, írja a Bild, amely arról is beszámol, hogy Schumacher állapota stabil, és tud kommunikálni a feleségével és a gyermekeivel. Az éber fázisok az elmúlt hetekben egyre hosszabb ideig tartottak. Michael Schumacher reagál a hangokra és az érintésekre. Schumacher állapota mostanra javult annyira, hogy ne legyen szüksége a gronoble-i klinika stábjának állandó felügyeletére.

Arról viszont még nincs hír, hogy hova került át Schumacher, ám mivel korábban Kehm a család kérésére úgy tájékoztatott, hogy amennyiben átkerül egy új intézménybe a korábbi pilóta, nem közölnek róla több információt, ezért elképzelhető, hogy nem is fogják nyilvánosságra hozni.

Schumachert december 29-én érte síbaleset Franciaországban, az agyából vérömlenyt kellett eltávolítani. A két műtét jól sikerült, de csak január közepén jelentették, hogy túl van az életveszélyen. Az is csak később derült ki, hogy a CT katasztrofális képet mutatott az agyáról.

Forrás: Index.hu

 

Ennyien olvasták: 341

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.