Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Hacsek és Sajó

Központ június 12, 2014 Belföld

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Szereti a pacallevest?

–         Ja, de a pacalpörköltet még jobban. Csak fázik tőle a lábam…

–         Hogyhogy fázik tőle a lába?!

–         Úgy, hogy van egy kék tó a fák alatt, s ha belet eszem, lehűti a lábamat.

 

–         Idióta! Egyébként a pacal nem bél, hanem bendő, gyomor.

–         Funkcionálisan igen, viszont elkészítve inkább bél-kinézete van. Ne devalválja a pompás szóviccemet ilyen ócska kekeckedésekkel!

–         Hát, ennél pompásabb már nem is lehetne. S azt tudta, hogy Brazíliában többe kerül a leves, mint a hús, vagyis többe kerül az óvszer, mint a prostituált?

–         Nem, még sose jártam ott, de nem árt tudni.

–         Olvastam, hogy a stadionok környékén ötszáz forintnak, azaz 7-8 lejnek megfelelő összegű brazil reálért árulják magukat az örömlányok a szurkolni érkező és szexkalandokra éhező turistáknak.

–         Akkor ezek szerint kétszáz lejből egy egész fociválogatott elszórakozhat esténként, a cserejátékosokat, edzőket és gyúrókat is beleértve.

–         Azért ennyire nem vicces a helyzet, ugyanis többségük mélyszegénységben élő, tizenegynéhány éves drogfüggő gyerekprosti, akiket a futtatóik erősen kisminkelnek, és szexi ruhákba öltöztetnek, hogy idősebbeknek tűnjenek, a pénzük nagy részét pedig elszedik.

–         Akkor a kis pénz – kis foci kezdetű Puskás-mondás így módosul most: kis pénz – kis prosti.

–         Maga pedig egy nagy barom! Apropó: hallotta, hogy a románok megint velünk bajlódnak?

–         Már megszoktam. Most éppen mi ba…, izé, mi bántja a csőrüket?

–         Károly herceg székelyföldi látogatása, illetve az, hogy a sajtóban úgy tálalták: Erdélybe látogatott, és nem Romániába. Az adevarul.ro újságírója szerint a brit trónörökös úgy gondolja, Erdélyben csak magyarok laknak.

–         Sajnos rosszul gondolja…

–         Továbbá azt is fájlalja a vadszamár, hogy egy erdélyi magyar gróf fogadta, az általa megvásárolt területet egy magyar gróf ajánlotta, a marosvásárhelyi repülőtérre érkezett, ahol magyarok fogadták, a herceg alkalmazottai mind magyarok, ahogy az ügyintézője is, és végül: magyar barátaival magyarlakta vidékeket járt be.

–         Hát most mit csináljon az a szerencsétlen Károly, ha egyszer magyar gyökerei vannak? Mégse gardedámoztathatja magát románokkal vagy cigányokkal, nemdebár?

–         Dedebár. De pontosan milyen szittya gyökérzettel büszkélkedhet?

–         Ennyit se tud? Hásze’ gyakorlatilag földiek vagyunk, innen származik a csávó Erdőszentgyörgyről.

–         Részletesebben?

–         Az erdőszentgyörgyi születésű Rhédey Klaudia grófnő a szépanyja, vagy, ha úgy tetszik, az ük-ükanyja. Pontosabban Gróf kisrédei Rhédey Klaudia Zsuzsanna magyar grófnő, házassága révén Teck hercegnéje, kreált címén Hohenstein grófnő, a mai Windsor uralkodóház egyik ősanyja, II. Erzsébet brit királynő ükanyja.

–         Na dikk, akkor ezután csak Hohenstein sört iszom!

–         Az nem Hohenstein, marhája, hanem Holsten.

–         Tudom; magának annyi humorérzéke sincs, mint egy gyászhuszárnak. Amúgy van Holsten marha is Bajorországban, amelyik komlót legel, és tej helyett sört ad.

–         Visszatérve: a cikke végén azt proponálja ez a kretén, hogy, idézem: „talán jobb lenne, ha román tisztviselők sétálnának Erdély nagy részén, egy olyan helyen, ahol a lakosok többsége román, hogy az odalátogatók ne maradjanak torzított képpel a térségről”.

–         Nem egy hétköznapi hülye, az fix, viszont én ennél sokkal durvábbat olvastam: az önrendelkezésnek még a gondolatát is betiltaná Bogdan Diaconu, az RMDSZ-szel együtt kormányzó PSD képviselője, aki múlt héten a területi autonómia és „mindenféle szakadár törekvés” betiltásáról terjesztett elő törvénytervezetet, amely szerint tilos lenne ezeket az eszméket gyűléseken, rendezvényeken, vitákon, politikai vagy civil kezdeményezések révén népszerűsíteni.

–         Biztos sok Orwellt olvasott pujdédák korában.

–         A jogszabály elfogadása esetén tilos lesz olyan zászlókat, egyéb jelképeket, plakátokat és feliratokat kifüggeszteni, amelyek területi autonómiát vagy bármiféle szakadár törekvést hirdetnek; a tiltást megszegő magánszemélyeket a törvény egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná, az ellene vétő szervezeteket pedig feloszlatná.

–         Hogy oszlatná fel őt egy zsák húsevő baktérium! De még ez is eltörpül amellett, amit a román külügyér, Titus Corlatean mondott múlt szerdán, a trianoni diktátum 94. évfordulóján, idézem: „Ez a szerződés egyebek mellett az 1918. december elsején megvalósult Nagy Egyesülés nemzetközi elismerését is jelentette (…) A trianoni szerződés nemcsak Erdélynek az anyaországhoz való visszatérését szentesítette, hanem az itt többségben élő románok polgári és politikai jogait is elismerte”.

–         Nem kis pofátlanság visszatérésnek nevezni a rablást. Na, lapozzunk; nem megyünk Sáromberkére falunapozni?

–         De, csak ezt a sört még megiszom. Mikor lesznek?

–         Augusztus 3-án, és a Teleki-kastélykertben tartják. Lesz kaja-pia-melódia, vetélkedők, néptánc, hagyományőrző huszárok, aztán gulyásfőző verseny…

–         Uncsi már mindenhol ez a gulyásfőzés, miért nem szerveznek bár egyszer valahol palacsintasütő vagy ürgegrillező versenyt?

–         Este pedig fellép Peti..

–         András? Nem is gondoltam volna, hogy tud énekelni.

–         Peti junior! Továbbá Nótár Mary és a Titán, a sztárvendég pedig a magyarországi Madonna, Zoltán Erika lesz.

–         Akkor megyünk! Mert kíváncsi vagyok, hogy a Túl szexi lányt vajon nem úgy énekli-e már, hogy Túl szexi öreglány?

 

Ennyien olvasták: 494

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.