Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Halált hozó vihar tombolt Németországban

Központ június 10, 2014 Belföld

Halált hozó vihar tombolt Németországban

Egy heves vihar közlekedési fennakadást és legalább öt ember halálát okozta hétfőn a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. Németország harmadik legnagyobb repülőterét, a düsseldorfit este 9 órakor be kellett zárni, és egy óra múlva tudták csak megnyitni. A széllökések elérték az óránként 150 kilométeres sebességet – közölte a légikikötő. Tíz érkező járatot töröltek, tíz másikat pedig más repülőtérre irányítottak át.

 

A tartományban sok helyen le kellett állítani a tömegközlekedést. Több közút és vasútvonal járhatatlanná vált a kidőlt fák vagy az elszakadt felsővezetékek miatt. Elszakadtak utcai villanyvezetékek is, emiatt egyes lakásokban nem volt áramszolgáltatás.

Kölnben egy kidőlő fa – amelyet valószínűleg villámcsapás ért – ölt meg egy 50 év körüli kerékpárost. Düsseldorfban három ember egy kerti pavilon alatt keresett menedéket a vihar elől, de az építményre dőlt egy fa, és agyonnyomta őket. Essenben is meghalt egy férfi, egyelőre tisztázatlan okból. A vihar északkelet felé haladt tovább, emiatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki Hannover és Bréma környékére.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 347

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.