Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Három Ebola-gyanús páciensről is kiderült a hétvégén, hogy nem Ebola-fertőzöttek

Központ augusztus 11, 2014 Belföld

Három Ebola-gyanús páciensről is kiderült a hétvégén, hogy nem Ebola-fertőzöttek

Negatívnak bizonyult Ebola-vírusra annak a kanadai férfinak a vérvizsgálata, aki nemrég érkezett vissza hazájába Nigériából, és Ebola-fertőzés tüneteivel karanténba zárták – közölte Eric Hoskins, Ontario állam egészségügyi minisztere vasárnap. Az illetőn olyan tüneteket észleltek, mint amelyeket a Nyugat-Afrikában megbetegedett embereken megfigyeltek. Azért különítették el, mert Nigériából érkezett, ahol már kilenc, vérzéses lázban szenvedő beteget tartanak nyilván. 

 

Közben kiderült, hogy nem volt Ebola-fertőzött az a férfi sem, aki a héten halt meg egy dzsiddai kórházban, miután Sierra Leonéból tért vissza Szaúd-Arábiába – közölte a szaúdi egészségügyi minisztérium. A tárca illetékese vasárnap elmondta, hogy az amerikai járványellenőrzési és megelőzési központnak (CDC) vérmintát küldtek, amely negatívnak bizonyult az Ebola-vírusra. További Ebola-vírusszűrésre mintákat küldtek egy németországi laboratóriumnak is. 

A 40 éves szaúdi férfi szerdán halt meg egy dzsiddai kórház elkülönítőjében, ahová vérzéses láz jeleivel szállították. Orvosai azt feltételezték, hogy ő az első Ebola-fertőzött a királyságban. 

Vasárnap reggel a Hamburgban karanténba szállított afrikai férfiról is kiderült, hogy negatív az ebola-tesztje. A Hamburg-Eppendorfi Egyetemi Klinika (UKE) szóvivője vasárnap a vizsgálati eredmények értékelése után elmondta, hogy a páciens “az eredeti feltételezéssel ellentétben nem Ebola-fertőzés, hanem egy közönséges vírusfertőzés miatt betegedett meg”.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 352

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.