Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Horrorvideó jelent meg három lefejezésről Egyiptomban

Központ október 6, 2014 Belföld

Horrorvideó jelent meg három lefejezésről Egyiptomban

Három, állítólag Izraelnek kémkedő egyiptomi állampolgár lefejezéséről tett közzé videót vasárnap az Anszár Beit al-Makdisz, azaz a Jeruzsálem védelmezői nevű egyiptomi dzsihadista csoport a Reuters szerint.

     

 

A terroristák a YouTube-ra feltöltött felvételen azzal vádolták a kairói kormányt, hogy együttműködik a zsidó állammal a szervezet elleni harcban, valamint azzal fenyegettek, hogy levadásszák az izraeli hírszerzés helyi informátorait.

A videó tanúsága szerint a férfiak mindent bevallottak, mielőtt az álarcot viselő terroristák lefejezték őket. A levágott fejeket ezután a holttestek hátára helyezték. Egy negyedik áldozat is szerepel a felvételen, őt agyonlőtték, miután elismerte, hogy az egyiptomi hadseregnek kémkedett.

A túszok lefejezéséről feltöltött videofelvétel az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezet módszereire emlékeztet. A bejátszás tartalmaz is egy részletet a Közel-Keleten hatalmas területeket elfoglaló csoportosulás szóvivőjének egyik, nemrégiben közzétett beszédéből. Egyiptomi biztonsági források szerint nagyjából nyolcezer egyiptomi állampolgár csatlakozhatott az Irakban és Szíriában előrenyomuló IÁ-hoz.

A Sínai-félszigeten tevékenykedő Anszár Beit al-Makdisz hivatalosan nem tartozik az Iszlám Államhoz, azonban a szervezet egyik parancsnoka szeptemberben arról beszélt, hogy az IÁ tanácsait követve próbálják hatékonyabbá tenni a működésüket. A terroristák augusztusban négy embert fejeztek le, amiért állítólag információkkal látták el az izraeli titkosszolgálatot, a Moszadot, és ezek alapján tudtak izraeli drónok precíz légicsapásokkal végezni a csoport három harcosával.

Mohamed Murszi iszlamista elnök tavaly nyári megbuktatása óta újra felerősödött a terrorizmus Egyiptomban, amelynek áldozatai az esetek túlnyomó többségében a biztonsági erők tagjai. Több száz rendőr és katona vesztette életét az elmúlt egy évben.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 502

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.