Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Idéntől a Sportlíceumban is indul nulladik osztály

Központ február 27, 2014 Belföld

Idéntől a Sportlíceumban is indul nulladik osztály

A Szász Adalbert Sportlíceumban is indítanak idéntől előkészítő osztályt. Fontos, hogy a kisdiákok időben, szakemberek felügyelete mellett és segítségével elkezdjék a sportolást. Egy román és egy magyar nyelvű osztály indul, ezekbe legfennebb húsz-húsz gyerek iratkozhat, és nincs felvételi a nebulók számára.

„Nem sokban tér el a más iskolák megszokott tanrendjétől az általunk indított előkészítő osztály, a sportbarátoknak ezáltal megvan a lehetőségük, hogy a gyerekeiket már egész kicsi koruktól a sportos életmódra neveljék. Ugyanakkor ez nem körzeti iskola, és a város bármelyik részéről hozhatnak gyereket a tanintézménybe, ami a jelenlegi iskolákért folyó harcban előnyt jelent” – mondta el lapunknak Csíki Zsolt, a Sportlíceum igazgatója.

Felvételi vizsgát nem szerveznek a kicsiknek, majd első osztályba való iratkozáskor fogják kiszűrni a diákokat, akik egy év előkészítő után egyértelműen előnnyel vágnak neki a felvételinek.

A tanintézményt és a nulladik osztályt a hét folyamán a Légy te is bajnok című rendezvénysorozat által népszerűsítik, amelyek során edzések, vetélkedők, interaktív foglalkozások várják a gyerekeket, emellett bepillantást nyerhetnek az atlétika, foci, kézi-, illetve kosárlabda, művész- és ritmikus torna világába. Ugyanakkor jelen lesznek a tanítók, akikkel beszélgethetnek a szülők, és bemutatják az iskolaépületét az érdeklődőknek.

Az iratkozással kapcsolatos további információkért az iskola titkárságához fordulhatnak, a 0365882519-es telefonszámot tárcsázva.

Ennyien olvasták: 435

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.