Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Így néz ki a világ legdrágább szőlőfürtje

Központ július 8, 2014 Belföld

Így néz ki a világ legdrágább szőlőfürtje

Egy szerencsés japán pár nemsokára 5400 dollár értékű szőlőfürttel gazdagodik a menyegzője során – tájékoztat a Fox News.  A világ legdrágább szőlőjéről beszélünk.

   

 

Japánban harminc szem Ruby Roman szőlő kelt el egy isikavai aukción – szemenként 180 dollárért. Az AFP szerint a költséges gyümölcsöt egy esküvői rendezvényterem működtetője vásárolta meg.

A mintegy 28 uncia (körülbelül 780 gramm) tömegű gyümölcs bogyónkénti átmérője az 1,2 hüvelyket (nagyjából 3 centiméter) is elérheti – állítja a szigetország közszolgálati televíziója, az NHK.
Meglepődtem, hogy az ár magasabb volt, mint amennyit eredetileg képzeltem, de akkor is szeretném, hogy a házasulandó párok megízlelhessék a gyümölcsöt, és így szép emlékekkel gazdagodjanak – nyilatkozta a tulajdonos az NHK-nak.

A közhiedelem szerint a Ruby Roman szőlő szerencsét hoz. A drága különlegesség emellett üde és édes zamattal rendelkezik.

A japánok egyébként igencsak odavannak az olykor vagyonokat kóstáló, kifogástalan formájú gyümölcsökért. A távol-keleti országban bizonyos dinnyék ára akár az autókéval is vetekedhet, illetve az is előfordulhat, hogy (darabonként) 25 dolláros őszibarackba botlunk.

Forrás: elelmiszer.hu

Ennyien olvasták: 440

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.