Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

INSCOP: A románok utálják a magyarokat

Központ július 30, 2014 Belföld

INSCOP: A románok utálják a magyarokat

A legtöbb román kedvezően ítél meg egy sor olyan államot, amely köztudottan nem rajong különösképpen érte, ellenben a szimpátialista végére sorolja Románia szomszédait, sőt mostohán bánik még a „testvéri” Moldovával is – derült ki az INSCOP közvélemény-kutató intézet július 1-6. között végzett, szerdán nyilvánosságra hozott felméréséből.

    

Nem meglepő: Oroszországgal együtt Magyarország is a „sereghajtók” közé került, no, de lássuk, kikkel szimpatizálnak a románok.

A megkérdezettek 84,3 százaléka válaszolta azt, hogy Németország neve hallatán többnyire pozitív érzései támadnak. A második helyen meglepetésre az a Nagy-Britannia áll (83,5 százalék), amely az utóbbi időben minden erejével azon van, hogy korlátozza a románok EU-tagsággal járó jogait.

A harmadik helyre Spanyolország került (83,2), majd három olyan állam következik, amely jó ideje szintén nem viszonyul túlságosan barátságosan a románokhoz: Olaszország (81), Hollandia (79,3) és Franciaország (77,9).

A névsor végére kerültek Románia szomszédai. A legutolsó Oroszországot mindössze 37 százalék ítéli meg kedvezően, miközben 51 százalék egyértelműen negatív érzéseket táplál iránta. Magyarország sem áll sokkal jobban, amelyet 40,4 százalék pozitívan, 49,6 százalék negatívan ítéli meg.

A felmérés érdekessége, hogy a „testvéri” Moldovai Köztársasághoz mindössze a románok 68,8 százaléka viszonyul kedvezően.

forrás: erdely.ma, www.vhegy.com, nol.hu

Ennyien olvasták: 405

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.