Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Ismét gyerekre támadt a marosvásárhelyi állatkertből kiszabadult majom

Központ október 14, 2014 Belföld

Nem ez az első eset, hogy gyerekre támad a marosvásárhelyi állatkertből kiszabadult majom, aki már hónapok óta szabadon járkál az állatkert területén, időnként gyerekekre támad, de az ott dolgozóknak eddig még nem sikerült befogniuk.

majom

Nyár elején robbant a botrány,  miszerint Kopacz Andrást, az állatkert aligazgatóját leváltották tisztségéből, akkor a marosvásárhelyi sajtó arról cikkezett, az igazgatónak azért kellett távoznia munkahelyéről, mert kiszabadult négy japán makákó. Helyére Horia Horațiut, a Maros Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület volt igazgatóját nevezték ki.

A majomkérdés azóta sem oldódott meg, több hónapja az állatkert területén garázdálkodik egy példány, néha gyerekekre támad, és bár a szülők többször is szóltak az alkalmazottaknak, nem támogatást, hanem szidást kaptak.

“Még most is össze szorul a szívem és elfog a remegés, ha a reggeli telefon beszélgetés eszembe jut! Kedves barátnőm hívott fel ma reggel és kétségbeesetten mesélte el a tegnapi (vasárnapi) állatkerti sétájukat!!! Megszokott útvonalon haladva egy majom támadta meg az 5 éves kislányát!!!! Miután kiszabadította a majom karmai közül a kislányát, gondolta, hogy jelenti az esetet a pénztárnál, hogy másokkal is ne fordulhasson elő!!!! Köszönet helyett szidást kapott! A szolgálatban lévő hölgy nem hitte el,(egy felnőttnek!!!!!), hogy a majom rászökött a kislányra és még ő volt felháborodva, hogy : – miért nem vigyázott az anyuka jobban a gyerekére!!!! …-tudják, hogy a majom szabadon van, de még nem bántott senkit!!!!…. -jött a felelet. Rémtörténet!!!! Mondja meg nekem már valaki, hogy mi történik” – írja a Marosvásárhelyiek csoportba egyik csoporttag.

Egy másik szülő is megemlíti, három hete a fiára támadt rá az állat. A Facebookra több fénykép is felkerült a medvék ketrecénél láthatóan békésen csemegéző majomról.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 945

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.