Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Ismét kétnyelvű lesz az Auchan Marosvásárhelyen

Központ január 9, 2013 Belföld

auchanIsmét kétnyelvű lesz az Auchan Marosvásárhelyen

Hatásosnak bizonyult a Többnyelvű Marosvásárhely nevű civil mozgalom petíciója, amelyben azt rótták fel az Auchan hipermarketnek, hogy szinte kizárólag román nyelven informálják a vásárlókat az áruházban, annak ellenére, hogy korábban jelen volt a kétnyelvűség.

 

Szerdán Leonard Nistor, a marosvásárhelyi Auchan hipermarket üzletvezetője közleményben tett ígéretet arra, hogy pótolják az arculatváltáskor eltűnt magyar feliratokat. Az üzletvezető fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az Auchan az első volt azon marosvásárhelyi üzletek között, aki megnyitása óta, 2007-től használta a kétnyelvű feliratokat az áruházban. Ugyanakkor „sajnálatos hibának” nevezte, hogy az áruházban található mérlegek és pénztárgépek feliratait csak románul készítették el Bukarestben. 

Hozzátette: a Marosvásárhelyi Auchan tiszteletben tartja és elősegíti a társadalmi sokszínűséget. „Példa erre, hogy a marosvásárhelyi munkatársainknak több mint 55 százaléka magyar, míg a pénztárgépeknél dolgozó alkalmazottak több mint 90 százaléka beszél magyarul” – mondta el.

Forrás: mti, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 912

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.