Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Ismét kétnyelvű utcanévtáblákért harcolnak Marosvásárhelyen

Központ május 7, 2014 Belföld

Ismét kétnyelvű utcanévtáblákért harcolnak Marosvásárhelyen

Petíciót indítottak marosvásárhelyi civilek, amelyben kétnyelvű utcanévtáblákat követelnek. Barabás Miklós, a kezdeményező csoport egyik tagja keddi sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta, a kétnyelvű utcanévtáblák a kisebbségi érdekvédelem szempontjából rendkívül fontosak. 

 

A petíció mellett a civilek emellett feljelentést tettek a polgármester és a város jegyzője ellen a kétnyelvű feliratok hiánya miatt a Diszkriminációellenes Tanácsnál. Szigeti Enikő, a Civil Elkötelezettség Mozgalom vezetője szerint ezekre a jogi lépésekre csak azért van szükség, mivel úgy tűnik, hogy másként nem alkalmazzák az érvényben levő törvényeket. A kétnyelvű feliratok kihelyezésének lehetőségét a 2001-es helyhatósági törvény és a Kisebbségi vagy Regionális Nyelvek Chartája is biztosítja. 

Azok a személyek, akik támogatni szeretnék a kétnyelvű utcanévtáblák ügyét, május 20-ig írhatják alá az erre vonatkozó petíciót a Civil Elkötelezettség Mozgalom székhelyén délelőtt 9 és 12 óra között, illetve interneten. A civilek a petíciót május 20-án átadják Borbély Lászlónak, az RMDSZ politikai alelnökének, és Peti András alpolgármesternek. A petíció angol nyelvű verzióját elküldik az Európai Néppártnak és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának.

Forrás: erdély fm

Ennyien olvasták: 301

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.