Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Jön a tél?

Központ január 21, 2014 Belföld

Jön a tél?

Az Országos Meteorológiai Intézet elkészítette az január 20. és február 2. közötti időszak előrejelzését.

 

A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) megfigyelései alapján a meteorológusok összeállították a következő két hét időjárás-jelentését.

Erdélyben január 26-ig 10 Celsius fokot csökken a levegő hőmérséklete, így napközben -2 és -1 Celsius fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők. Aztán ismét felmelegedés kezdődik és január 29. illetve február 2. között a nappali értékek 1 Celsius fok körül alakulnak. 

A minimumok az időszak első három napja után negatívak lesznek. A leghidegebb január 26. és 28. között várható, akkor -9 Celsius fok is lehetséges. 

Leginkább január 20. és 23. között várható csapadék, elsősorban gyenge esőzések formájában. Január 25-e után gyenge vegyes csapadék is valószínű.

A hegyvidéken az első hét végére 4-5 Celsius fokkal csökken a levegő hőmérséklete, majd január 26-27-én -5 Celsius fok várható. Ekkora az éjszakai értékek -11 Celsius fok körül alakulnak, az időszak elejéhez képest (1 Celsius fok) hideg lesz. 

A második héten kissé felmelegszik az idő, így az időszak végére napközben -2 Celsius fok lehetséges, éjszaka pedig -8-at mérnek majd. 

Az időszak elején gyenge vegyes csapadék, a második héten pedig gyenge havazások alakulnak majd ki. Főként január 21-12-én, illetve 24. és 27. között várható csapadék. 

forrás: manna.ro, mediafax

 

Ennyien olvasták: 370

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.