Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Közismert román újságíró fedte fel titkosügynök-múltját

Központ szeptember 22, 2014 Belföld

Robert Turcescu, a B1 hírtelevízió újságírója ma személyes internetes oldalán jelentette be, hogy titkosügynökként tevékenykedett.

     

„Igen, fedett alezredes voltam. Úgy döntöttem, hogy Isten színe előtt nyilvánosságra hozom a múltam. (…). Kérem önöket, imádkozzanak velem és értem, hogy megbocsásson nekünk az úr és megmentsen. Kész vagyok a közvélemény megvetését magamra vállalni, de remélem, hogy igazságos törvények és bírókhoz lesz szerencsém. Isten segítse önöket. Bocsánatot kérek” – zárul Turcescu vallomása.

 

Robert Turcescut néhány napja Ilie Sarbu gyanúsította meg ezzel, az újságíró két évvel ezelőtt még tagadta az erre vonatkozó vádakat. Az újságíró azt nem árulta el, hogy melyik titkosszolgálatnak dolgozott, viszont az egyik dokumentum pecsétjéből az derül ki, hogy a védelmi minisztérium egyik egységéről lehet szó.

Érdekes módon Traian Băsescu augusztus és szeptember folyamán többször is azt nyilatkozta, hogy nukleáris bombát fog a közéletbe dobni, mivel szerinte a államelnök- ójelöltek közül valaki „a titkosszolgálatok fedett tisztje” volt (vagy az most is), akit szándékában áll leleplezni, ha az illető nem ismeri be. Mindezt a fent említett újságíró által moderált műsorban mondta. „Kötelességem megtenni. Amikor Románia elnöki tisztségéről beszélünk, akkor nem teheted meg, nem tájékoztatsz róla, senki sem mondja, hogy a szolgálatnak kell ezt megtennie, mert a törvény nem teszi számára lehetővé, de a jelöltnek kötelessége megtenni. Bizonyítékokat tudok majd bemutatni arról, hogy mit jelent ez a kettős vezérlőgomb”, mondta Băsescu a B1TV-ben, Robert Turcescu műsorában.

Az államfő augusztus 5-én arra figyelmeztetett, hogy „nyilvánosan fogja pőrére vetkőztetni” azokat a jelölteket, akiknek „az életrajzában rejtett dolgok vannak”.

forrás: www.turcescu.ro

Ennyien olvasták: 659

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.