Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Magyar embercsempészekre csaptak le a hatóságok

Központ június 12, 2014 Belföld

Magyar embercsempészekre csaptak le a hatóságok

Nőket Angliába csaló és prostitúcióra kényszerítő magyar bűnszervezetet göngyölített fel a Scotland Yard a magyar rendőrséggel együttműködve.

     

 

A londoni rendőrség szerdai bejelentése szerint az összehangolt rajtaütésekben hat személyt fogtak el Londonban és brit fővárostól északkeletre fekvő Peterborough városában. A Scotland Yard gyanúja szerint a társaság száznál több fiatal nőt csalt Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

A szervezet az általa fenntartott bordélyokat online hirdetési portálokon reklámozta. A szerda hajnali akció során tizenöt bordélyt számoltak fel a Scotland Yard embercsempészet elleni ügyosztályának nyomozói.

A Scotland Yard a magyar rendőrséggel közösen elvégzett nyomozás után lépett fel a társaság ellen. A brit hatóságok gyanúja szerint a szervezet tevékenysége Belgiumra, Ausztriára és Németországra is kiterjedt.

A szerdai rajtaütés egy hosszú ideje folyó rendőrségi felderítő folyamat újabb fejezete.

A vizsgálatsorozat részeként januárban már elítéltek egy ugyanilyen módszerekkel dolgozó öttagú társaságot – köztük négy magyart -, akik szintén Nagy-Britanniába csaltak és ott prostitúcióra kényszerítettek többtucatnyi fiatal magyar nőt. A magyarokra négy és hat év közötti, a banda egyetlen brit tagjára – az egyik magyar elítélt volt élettársára és 21 hónapos gyermekének édesanyjára – három év szabadságvesztést rótt ki annak idején a brightoni bíróság.

Abban az ügyben a vád szerint a társaság nem egészen két év alatt ötvennél is több lányt csábított munkalehetőség ígéretével Magyarországról Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

A megtévesztett magyar nőket panziókban, bérelt szálláshelyeken, sőt egyes esetekben a brightoni központtal működő Sussexi Egyetem diákszállásain helyezték el, szintén bordélyokat berendezve ezeken a helyeken.

Az az embercsempész banda ugyancsak honlapokon hirdette a fiatal – nem egyszer alig 18 éves – lányokat. 

forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 393

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.