Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Magyar prostituáltakat zsákmányoltak ki Belgiumban

Központ március 16, 2014 Belföld

Magyar prostituáltakat zsákmányoltak ki Belgiumban

Több tucatnyi magyar lány lett szexuális kizsákmányolás áldozata a belgiumi Gent városában – jelentették be a belga és a magyar rendőrség képviselői vasárnapi sajtótájékoztatójukon Budapesten.

        

 

Bucsek Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója elmondta: jellemzően Baranya megyéből vitték Belgiumba a lányokat, akik bár tudták, hogy prostituáltként kell dolgozniuk, Belgiumban erőszakkal, fenyegetéssel, veréssel “tudatták velük” a gyanúsítottak, hogy oda kell adniuk a bevételt. Mindemellett az irataikat is elvették, ezért a lányok nem tudtak hazamenekülni a futtatóik elől.

Bucsek Gábor szerint a lányokat úgy toborozták, hogy jól kecsegtető bevételt ajánlottak nekik. Gentben azonban arra is kényszerítették őket, hogy védekezés nélkül létesítsenek szexuális kapcsolatot a szolgáltatásaikért fizetőkkel, a pénzüket pedig elvették.

Az ügyben Belgiumban 8, Magyarországon 2 embert fogtak el, egy kivételével magyar állampolgárok. A Baranya megyében elfogott két magyar gyanúsított kiadatási őrizetben van, az eljárást emberkereskedelem, szexuális kizsákmányolás miatt Belgiumban fogják lefolytatni velük szemben.

Danny Van Brussel, a belga rendőrség taktikai nyomozója elmondta: ezért a cselekményért 10 év szabadságvesztés szabható ki Belgiumban. Ismertette: a lányok nagyon fiatalok, sokan közülük csak nemrég töltötték be a 18. életévüket. Beszámolt arról is, hogy a belga rendőrség genti részlegének tavalyi ellenőrzése szerint a Gent városában dolgozó prostituáltak több mint fele magyar. A belga rendőrök ezért elkezdték megvizsgálni, hogy kik lehetnek azok, akik szervezetten viszik nagy számban a lányokat Gentbe. A most elfogott banda a nyomozók becslése szerint 30-50 lányt futtathatott Belgiumban, akiknek nagyon alacsony díjazásért kellett dolgozniuk.

Bucsek Gábor és Danny Van Brussel is beszámolt arról, hogy a házkutatások során nagyértékű autókat, ékszereket és készpénzt foglaltak le a gyanúsítottaktól több tízmillió forint értékben. Bucsek Gábor arról is beszélt, hogy a lefoglalt értékek lehetőséget teremtenek a vagyonvisszaszerzésre, továbbá bejelentette, hogy Baranya megyében erős bűnmegelőzési kampányt folytatnak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 286

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.