Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Magyar találmány nyerte a design Oscar-díjat

Központ március 28, 2014 Belföld

Magyar találmány nyerte a design Oscar-díjat

Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt egy gyermekeknek kifejlesztett, újfajta orrszívóval nyerte el a design Oscar díjának számító Red Dot díjat Németországban – írja a hvg.hu. A Nosiboo névre keresztelt készülék a 2014-es orvosi dizájn kategóriában nyert. A Red Dot zsűri a jó design mellett a termék általános minőségét, az innovációt, és a funkcionális működést díjazta.

   

 

“Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrspray-ket. A készülék nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké” – hallhattuk a díjjal kapcsolatban Zsolttól.

A készülék szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt. Az orrszívás eddig sokszor küzdelem volt a különböző, a piacon eddig árusított eszközökkel, de ezen változtat vélhetően a Nosiboo.

Forrás: hvg.hu

Ennyien olvasták: 433

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.