Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Magyarul is szólhat a rádió a Víkenden

Központ április 10, 2014 Belföld

Magyarul is szólhat a rádió a Víkenden

A marosvásárhelyi önkormányzati képviselőtestület keddi, rendkívüli tanácsülésén jóváhagyta, hogy a Víkendtelepen sugárzó vakációs rádióadón a segélykérő, illetve a közérdekű hirdetések magyarul is elhangozhassanak.

   

 

Karácsony Erdei Etel RMDSZ-es tanácsos rukkolt elő a javaslattal, amely értelmében a Víkendtelepen működtetett rádióban a bajba jutott személy által beszélt nyelven lehessen segítséget kérni. Erre Maria Cioban, a polgármesteri hivatal jegyzőjének beszólása, miszerint egy gyerek, ha elvesztődik, nem lehet tudni, hogy milyen nyelven beszél, megnevettette az önkormányzat képviselőit, de a jelen lévő újságírókat is. Karácsony javaslatát Bakos Levente, a szövetség színeiben politizáló képviselő azzal egészítette ki, hogy a segélykérésen kívül minden közérdekű hirdetés a szóban forgó rádióban román és magyar nyelven egyaránt elhangozzon.

Tanácskozás és vita után végül megszavazták a honatyák az RMDSZ-frakció tagjainak javaslatát.

Mint ismeretes, a víkendtelepi vakációs rádió egy munkatársa tavaly nyáron megtagadta, hogy magyarul vagy németül szóljon a mikrofonba, amikor egy nagyapa a strandon eltévedt berlini unokájának szeretett volna üzenni. A történtek után a nagyapa az ügyben a polgármesteri hivatalhoz fordult, ám Dorin Florea akkori válasza az volt, hogy a vakációs rádió képtelen olyan személyt alkalmazni, aki a földkerekség mind az összes, 6800 nyelvét ismerje. Ezután a felháborodott nagyapa az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz és a bírósághoz fordult, következésképp a testület ezer-ezer lejes pénzbírság kifizetésére kötelezte a vétkesnek talált személyeket, többek között a műsorvezetőt.

Ennyien olvasták: 421

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.