Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Meccsnézőket robbantottak fel Nigériában

Központ június 18, 2014 Belföld

Meccsnézőket robbantottak fel Nigériában

Öngyilkos merénylő robbantotta fel meg a labdarúgó-világbajnokság tévéközvetítését néző szurkolók között az északkelet-nigériai Damaturu városban, egyes hírek szerint sok halálos áldozata van a merényletnek. A merénylő háromkerekű biciklitaxival közelítette meg a világbajnokság élő közvetítését néző szurkolókat a szabadtéri rendezvényen. A detonáció után az oda érkező mentők óvatosan közelítették meg a robbantás helyszínét, tartva egy újabb detonációtól. 

Egy kórházi illetékes azt mondta, hogy hét holttestet látott az intézetben. Mivel 15 sebesültnek válságos az állapota, valószínűleg nőni fog a halálos áldozatok száma. 

Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a szemtanúk a Boko Haram nevű szervezetet tették felelőssé érte, tekintettel arra, hogy fegyveresei már hajtottak végre hasonló támadásokat Nigériában. 

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett a terrorszervezet alapítójával és akkori vezetőjével,Mohamed Juszuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Afrika első számú kőolajtermelő országában.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 385

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.