Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Mégis elsőbbséget élvezhet az észak-erdélyi autópálya megépítése

Központ január 29, 2013 Belföld

Mégis elsőbbséget élvezhet az észak-erdélyi autópálya megépítése

Mégis elsőbbséget élvezhet az észak-erdélyi autópálya megépítése, miután a kormány idei költségvetésében több mint 180 millió lejt hagyott jóvá erre a célra. Az összesen 415 kilométeres sztrádából eddig mindössze 52 km készült el, a maradék 363 km-nyi szakaszt összesen nyolc részre osztották, s ezek megépítésére külön közbeszerzési eljárást hirdettek.

 

 Az észak-erdélyi autópálya építési munkálatai 2004-ben kezdődtek el, amikor 2,24 milliárd euró értékű szerződést kötött az akkori kormány a kivitelezővel, a munkálatokat azonban az akkori kormányváltás következtében 2005 közepén leállította a hatóság. A munkabeszüntetés miatt a 2012-es átadási határidőt egy évvel meghosszabbították, így idén kizárólag az észak-erdélyi autópályára 188,36 millió lejt költene a Ponta-kabinet. 

A lakosság szerint azonban a pénz kiutalásától a munkálatok átadásáig még nagyon sok idő eltelhet. A Marosvásárhely mellett elhaladó Brassó-Kolozsvár-Bors vonalon megépítendő észak-erdélyi 2×2-sávos autópálya hossza összesen 415 km lesz.


forrás: Vox FM Rádió/tvmures.ro

Ennyien olvasták: 393

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.