Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Mégsem lesz magyar prefektusa Maros megyének?

Központ április 25, 2014 Belföld

Mégsem lesz magyar prefektusa Maros megyének?

Mégsem lesz magyar prefektusa Maros megyének Mircea Duşa védelmi miniszter szerint. A Hargita megyében képviselői mandátumot szerző pénteken Marosvásárhelyen részt vett Vasile Liviu Oprea új alprefektus beiktatásán, aki a prefektusi tisztséget is betölti a kormánymegbízotti tisztséget eddig ellátó, hamarosan nyugdíjba vonuló Corneliu Grosu helyett.

 

Mint ismeretes, az RMDSZ kormányra lépése nyomán három prefektusi tisztséget kért, ebből Brassó és Maros megye esetében kapott ígéretet a Szociáldemokrata Párttól (PSD) a prefektusi tisztség elnyerésére. Brassó megyében meg is kapta a posztot, Maros megyében azonban még nem történt meg a kinevezés.

Mircea Duşa most azt mondta, szerinte Maros megyében román prefektust kellene kinevezni, hiszen Hargita és Kovászna megyében is helyén maradt a román kormánymegbízott. „A prefektus a kormány területi képviselője, ez nem egy politikai funkció, a kormányzati célok megvalósításával kell foglalkoznia, valamint a törvények és az alkotmány előírásainak betartatásával” – mondta Duşa.

Szerinte az RMDSZ-nek  a prefektusi tisztség követelése helyett inkább a gazdasági és szociális célkitűzéseinek megvalósításával kellene foglalkoznia a magyarlakta településeken.

Forrás: foter.ro, mediafax

Ennyien olvasták: 392

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.