Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Megszavazták: létrehozzák a Római Katolikus Gimnáziumot

Központ július 29, 2014 Belföld

Megszavazták: létrehozzák a Római Katolikus Gimnáziumot

A ma délutáni rendkívüli tanácsülésen megszavazták: létrehozzák a Római Katolikus Gimnáziumot.

     

A honatyák által megszavazott határozat értelmében az önkormányzat költségvetéséből elkülönítettek 1,5 millió lejt azonnali felújítási, restaurálási munkálatokra, és megbízták Dorin Florea polgármestert a hosszútávú bérleti szerződés megkötésével. Ez majd biztosítani fogja, hogy Európai Uniós, vissza nem térítendő forrásokból az épületek teljes rekonstrukcióját végrehajtsák a közeljövőben.

Peti András alpolgármester az ülés után elmondta, hogy az épületben két iskola fog helyet kapni: a mai nap létrehozott II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium és az Unirea Nemzeti Kollégium, de mindkét iskola önálló jogi személyiséggel fog rendelkezni.

„Marosvásárhelyen szeretnénk megteremteni azt a légkört, amelyben békésen él egymás mellett két iskola, még ha más nemzetiségű diákok tanulnak is ott. Nem mellesleg az új tanügyi törvény lehetővé teszi a konzorciumot a tanintézmények között, amely mindkét intézmény számára előnyöket biztosít” – részletezte Peti.

Mint ismeretes, múlt csütörtökön a Központ beszámolt arról, hogy a keddi a tanácsülésen megszavazzák a Római Katolikus Gimnázium létrehozásáról szóló határozatot.

fotó: visitmures.ro

Ennyien olvasták: 638

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.