Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Megszűnik a nyomtatott Pro Sport

Központ november 26, 2013 Belföld

Megszűnik a nyomtatott Pro Sport

Újabb román lap szünteti meg a nyomtatott kiadását, miután a Pro Sport című sportújság tulajdonosai úgy határoztak, december 9-től csak az elektronikus kiadást tartják fenn.

 

A Pro Sport heti mellékletté alakul át, amely a Ziarul Financiar című vezető román gazdasági-pénzügyi napilap részeként jelenik majd meg heti egy alkalommal, de már nem önálló újságként. 

A gazdasági napilap – akárcsak a Prosport – a Mediafax Group nevű kiadóvállalat tulajdonában van.

A Pro Sport volt Románia első sportújságja, amely teljes egészében színes oldalakkal jelent meg a piacon az 1990-es évek közepén. A napilap több mint 15 évig volt a nagyobb hagyományokkal rendelkező Gazeta Sporturilor című konkurens szaklap riválisa.

A sportnapilapok piacát ez a két újság uralta. Az olvasókért vívott  küzdelemből a Gazeta Sporturilor került ki győztesként, amely a román BRAT auditáló cég egyik nyári jelentése szerint mintegy háromszor több példányt adott el átlagban havonta az idei első negyedévben, mint a Pro Sport. Ez utóbbiból a vizsgált időszakban havonta átlagban 10-12 példány kelt el.

A kiadó már második lapja nyomtatott változatát szünteti meg, miután 2011 márciusában hasonlóan döntött a Gândul című országos napilapról, amely ma kizárólag hírportálként működik.

Az elmúlt három évben Romániában folyamatosan csökkent a nyomtatott újságok eladási példányszáma. 

A 2008-as nemzetközi gazdasági válság kezdete óta Romániában a Cotidianul című napilap volt még kénytelen visszaszorulni az online felületre, miután a nyomtatott lap kiadására már nem akadt vállalkozó, a Gardianul és a Ziua című napilapok pedig megszűntek.

forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 376

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.