Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Megvan a Vásárhelyi Forgatag időpontja

Központ február 4, 2014 Belföld

Megvan a Vásárhelyi Forgatag időpontja

Megtartotta idei első szervezői gyűlését a Vásárhelyi Forgatag csapata. A többórás találkozó eredményeként meghatározták a rendezvény idei dátumát, és jó néhány célt kitűztek maguk elé. A sapientiás végzett hallgatókat tömörítő Mentor Intézet kezdeményezésére hívta össze a találkozót a Marosvásárhelyért Egyesület.

 

A Marosvásárhelyért Egyesület égisze alatt zajló, magyar kulturális napokként megvalósuló Vásárhelyi Forgatag idén augusztus 27. és 31. között zajlik. Az esemény dátuma nem véletlen, ugyanis 1482. augusztus 28-án Mátyás király kiváltságlevelével nyert vásárjogot Marosvásárhely. A Vásárhelyi Forgatag szervezőinek szándéka pedig, hogy az augusztus 28-ától számított hét a városalakító magyar közösség ünnepnapjaivá váljon.

A tavalyi első rendezvény sikerein felbuzdulva idén is ötnapos rendezvényt tervez a Marosvásárhelyért Egyesület. A koncepció pedig ugyanaz, mint a múlt évben: vásári forgatag, koncertek, kiállítások, előadássorozatok, gasztronómia, ifjúsági programok… „A tavalyi sikereket meg szeretnénk ismételni, emellett bővítjük, gazdagítjuk a programot. Ami pedig csak terv szintjén maradt a múlt évben, azt idén meg is valósítjuk” – mondta el a fesztivál igazgatója, Soós Zoltán.

A rendezvény főszervezője, Portik Vilmos hozzátette: a múlt évben körülbelül 35 ezer ember fordult meg az első Vásárhelyi Forgatag rendezvényein. „Nem csak annak örültünk, hogy péntek, szombat, vasárnap esténként 8-10 ezer ember fordult meg a Forgatag koncertjein, de annak is, hogy a rendezvény öt napja alatt négyszer sikerült megtölteni a Kultúrpalotát, ami nem kis dolog. Idén is hasonlóra készülünk” – fogalmazott Portik Vilmos.

A találkozón a tavalyi szervezőcsapat mellett több civil szervezet is részt vett, már az idei tevékenységüket tervezték, valamint azt is, hogy milyen egyesületet érdemes még bevonni a programba.

A gyűlésen előadók, fellépők neve is elhangzott, sőt már egyesekkel szóbeli megegyezés is született. Ezek kilétét fokozatosan jelenti majd be a Marosvásárhelyért Egyesület.

(közlemény)

Ennyien olvasták: 325

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.