Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Megyei tanácsok nélküli régiókat akar Dorin Florea

Központ február 21, 2013 Belföld

Megyei tanácsok nélküli régiókat akar Dorin Florea

Az ország területi újjászervezését megyei tanácsok nélkül képzeli el Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere. A városvezető ugyanakkor arról is álmodozik, hogy városunk az adott régió fővárosa lesz.

 

Florea abban látja a központosítás megszüntetésének lényegét, hogy általa a bevételek helyi szinten maradnak. Továbbá minden egyes régiónak saját felelősséggel, feladatkörrel kell rendelkeznie.

A városfő szerint, a Megyei Tanácsnak nem lenne mivel foglalkoznia az újjászervezést követően, ugyanis annak tevékenységeit, kötelességeit az önkormányzat 5 perc alatt átvehetné. Florea a tűzoltóságot, rendőrséget és a szociális gondozást hagyná meg a Megyei Tanács részére, de hozzátette, megyéket sem érdemes létrehozni vagy megtartani a régiókon belül.


A polgármester kihangsúlyozta, Maros megye elég erős ahhoz, hogy megvívja a harcot a régióközpont státuszért. Ugyanis úgy történelmi és kulturális, mint gazdasági és fejlődési szempontból is megérdemelné ezt a kitüntetést. „Nem érdekel, mi történik az ország többi zónájában. Én ezért írtam házi feladatot” – fogalmazott Florea.

Végül hogyan fognak megoszlani a megyék, és miként állnak össze majd a régiók, még nem tudni. Tegnaptól viszont a Kormány útnak indította a területi újjászervezési folyamatot. Liviu Dragnea, közigazgatási miniszter úgy nyilatkozott, közzéteszik majd az erre vonatkozó projektet, mihelyt sikerült azt alaposan megvitatni.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 428

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.