Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Mircea Geoana bírálja Frundát

Központ január 10, 2014 Belföld

Mircea Geoana bírálja Frundát

Mircea Goana szenátor élesen bírálta Frunda György kijelentését, mert a miniszteri tanácsos kijelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok lenézően kezeli a román társadalmat, illetve azt is kihangsúlyozta, hogy Románia nem gyarmat.

 

„Miniszterelnöki tanácsosi minőségben átgondoltabban kellene fogalmazni, hiszen minden kijelentéséért Victor Ponta is felelős” – mondta Geoana a Realitatea TV adásában.

Ismeretes, a napokban Frunda György azt nyilatkozta, hogy az államok részéről fölényes hozzáállást tapasztal, amikor a Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős miniszter-helyettese azért látogat Romániába, hogy a “jogállamiság helyzetéről” folytasson eszmecserét.

Úgy tudni, kétnapos látogatása során Victoria Nuland az államelnökkel, a civil társadalom képviselőivel és Titus Corlatean külügyminiszterrel találkozik, de programjának részleteit nem hozták nyilvánosságra. Látogatása előestéjén az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének ügyvivője megbeszélést folytatott a igazságügyi miniszterrel és a bírák szakmai testületének újonnan választott vezetőjével. 

A látogatás váratlan voltára utal az is, hogy Nuland programjában egyelőre nem szerepel találkozó Victor Ponta miniszterelnökkel, akiről a román lapok úgy tudják, kedd óta Ausztriában sízik. Corlatean erről azt közölte: Ponta programját “jóval korábban” véglegesítették, de teljes körű mandátumot kapott a kormányfőtől, hogy bármilyen kérdésben tárgyaljon az amerikai vendéggel. 

Hasonló váratlan látogatást tett Bukarestben Nuland hivatali elődje, Philip Gordon 2012 augusztusában, Basescu felfüggesztésének idején.

Forrás: mti, realitatea

Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.