Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Négyen puskáztak Maros megyében a román pótérettségin

Központ augusztus 26, 2014 Belföld

Négyen puskáztak Maros megyében a román pótérettségin

Csalási kísérlet miatt négy diákot kizártak Maros megyében a román írásbeli érettségiről. Maros megyében 1600-an iratkoztak be a pótérettségire, ebből 1056-on románból kellett vizsgázzanak, de csak 880-an jelentek meg, 176 diák viszont üresen adta be a vizsgalapot.

     

 

Országos szinten 63 ezren kellett részt vegyenek a pótérettségin, a román nyelv és irodalom írásbeli próbára 39 ezer 12-es diák iratkozott. Kedden anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő tantárgyból, pénteken a választott tárgyból vizsgáznak. A vizsgaeredményeket szombaton teszik közzé.

A pótérettségin való puskázás egyébként nem Maros megyei jelenség – kirúgták az érettségiről Victoraş Miculát, a nagyváradi milliárdos üzletember, Victor Micula fiát is. A voceatransilvaniei.ro szerint a fiatalember a nyári érettségin négyest kapott, de az elmúlt hetekben sem készült a tantárgyból, mert puskákkal felszerelkezve ment be a vizsgaterembe. Az egyik felügyelőtanár azonban tetten érte, amint másolni próbált a cédulákról, így kizárták az érettségiről.

Forrás: vasarhely.ro

Fotó: illusztráció

Ennyien olvasták: 449

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.