Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Nyugtalanság a kupasiker után

Központ szeptember 29, 2011 Belföld

sabauNyugtalanság a kupasiker után

A Románia-kupa nyolcaddöntőjébe való bejutás érdekében, az elmúlt héten a FCM legénysége hazai pályán minimális, 1–0 arányú, sovány győzelmet szerzett a B-osztályos, konstancai Viitorul ellen. Ilyés Róbert a 2. percben, a hónapok után sérüléséből felépült Topici bal oldali beadásából egy fejesgóllal megszerezte a vezetést, amit sikerült megtartani a mérkőzés végéig. Sabău vezetőedző korábban már hangoztatta, hogy az együttest nem érdekli a kupa, ő a bajnokságra összpontosít, így a győzelem lélegzetvételi oxigén volt az előbbi hetek nem éppen sikeres mérkőzései után.

 A 90 perc során több alkalommal érződött, hogy továbbra is sebezhető a védelem, s az esetleges konstancai gólok az ellenfél sorozatos figyelmetlenségeinek, vagy a biztos kezű, tapasztalt kapuvédő, Albuţ remek védéseinek voltak köszönhetők. Az, hogy csatárainknak ezúttal sem sikerült gólt szerezniük a mérkőzés alatt – habár őrületbe kergették a vezetőedzőt a sikertelen lövésekkel –, már nem újdonság ebben a szezonban, de bízzunk abban, hogy minél hamarabb megtalálják góllövő cipőjüket, melyekre annyira szükség lenne az eddig elvesztett pontok visszaszerzése érdekében.

 Az ASTRA elleni, hazai mérkőzésen koponyatörést szenvedett Astafei-jal kapcsolatosan sem a legjobbak a hírek, mivel a Ţigănaşuval történt ütközést követően, néhány nappal később a játékosnál részleges féloldali arcbénulás jelentkezett, nem hall a jobb fülével és nem tudja lecsukni a jobb szemét.

 Ezen felül a csapat háza táján nincs csend, hiszen a hétvégén újabb kellemetlen információ került napvilágra.

A román labdarúgó játékvezetői testület elnökét, Vasile Avramot, valamint Sorin Ţerbea marosvásárhelyi üzletembert – aki egyben a teremlabdarúgó bizottság elnöke, ebben a minőségében a szövetség végrehajtó bizottságának a tagja, a marosvásárhelyi City’us elnöke, és a nagypályás klub vezetőségével közeli kapcsolatot ápol –, 29 napra előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyészség által megfogalmazott konkrét vádakra, amely szerint Sorin Ţerbea 19 ezer eurót ajánlott volna fel Vasile Avramnak, a játékvezetői testület elnökének, hogy „megfelelő játékvezetőket” küldjön a marosvásárhelyi csapat mérkőzéseire, amikor az előző idény végén a FCM – U Kolozsvár találkozó megfigyelője volt, illetve hogy Ţerbea Bukarestből helikopterrel szállította Marosvásárhelyre és vissza, Tatár Béla – aki Aurelian Băbuţan után átvette a vezérigazgatói és az igazgatótanácsi elnöki posztot a klubnál – közleményben kifejtette: azt a mérkőzést a FCM 0–2-re elveszítette, Bruno Fernandest pedig kiállította Andrei Chivulete játékvezető. Ugyanakkor az idén egyáltalán nem volt a csapat a játékvezetők kedvezményezettje, hisz a hétből csupán egy mérkőzést nyert, három büntetőt ítéltek ellene, három piros és 22 sárga lapot kaptak a játékosai, ráadásul 15 ezer lej büntetést is kapott a klub az Astra elleni találkozó után, amiért a szurkolók kifejezték elégedetlenségüket a játékvezetéssel szemben. A közlemény továbbá kihangsúlyozza: „Sorin Ţerbeának nincs semmilyen hivatalos minősége a klub keretében, nem volt és jelenleg sem társtulajdonos, nem tagja a vezetőtanácsnak és nincs hivatalos képviseleti joga”.

 

Ennyien olvasták: 832

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.