Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Öngyilkos lett egy marosvásárhelyi kirúgott TVR-s

Központ december 14, 2012 Belföld

Öngyilkos lett egy marosvásárhelyi elbocsájtott TVR-s

Öngyilkos lett csütörtökön a román közszolgálati televízió (TVR) egyik alkalmazottja, miután meglátta nevét az elbocsájtottak listáján –nyilatkozta a Meridian szakszervezeti szövetség elnöke,Ion Popescu. A TVR vezetősége cáfolja a hírt, szerintük nem az elbocsátás miatt lett öngyilkos.

 

Az 54 éves férfi a TVR marosvásárhelyi stúdiójában dolgozott. Nős volt, egy gyerek édesapja. Gyereke is a TVR alkalmazottja, aki azért nem nyilatkozik, mert fél, hogy kirúgják. 

A szakszervezeti elnök nehezményezte, hogy az egész procedúrát a szakszervezet nélkül bonyolították le. „Săftoiut is érheti olyan meglepetés, hogy kötelet tesz a nyakára, vagy leugrik az emeletről” – fogalmazott Ion Popescu.

„Bármit csináltak, azt a vezetőség csinálta a szakszervezet nélkül. A tájékoztatás, a konzultáció és a megegyezés sem történt meg, ezért a szakszervezet tovább harcol. Megeshet, hogy feljelentjük a TVR vezetőségét, mivel nem tartották be a törvényes előírásokat – tette hozzá.

A TVR vezetőségének sajtóosztálya cáfolja a híreket, szerintük a férfi már azelőtt öngyilkos lett, mielőtt nyilvánosságra hozták volna az elbocsátási listát. A sajtóosztály együttérzését fejezte ki a családnak, és kérte a médiát, hogy a tragédiát ne változtassák sajtótémává.

A Román Közszolgálati Televízió személyzetválogatása, ami után 900 személyt bocsátottak el az elmúlt napokban zárult. A végleges eredményeket a TVR hivatalos internetes oldalán függesztették ki. 

forrás: manna.ro/realitatea.net, citynews.ro

fotó: zi-de-zi.ro

 

Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.