Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Pert nyert a rendőrség ellen Lakó Péterfi Tünde

Központ július 3, 2014 Belföld

Pert nyert a rendőrség ellen Lakó Péterfi Tünde

Ma, július 3-án közzétették a marosvásárhelyi bíróság honlapján a büntetés ügyében indított per ítéletét. Mint ismeretes Lakóéket 2013. októberében 1500 lejre büntettk, mert az Itthon vagyunk egyesület tagjaival kétnyelvű terméknév táblákat osztogattak a marosvásárhelyi November 7 piacon.

   

 

„Ennek az összegnek a felét, azaz 750 lejt, befizettem, a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 48 órán belül. A pert első fokon megnyertük. Köszönet dr. Menyhárt Gabriella ügyvédnőnek, aki az ügyet elvállalta és végigvitte. Köszönet azoknak, akik az ország és nagyvilág minden részéről, szolidaritásuk jeléül, banikat küldtek” – írja Lakó közleményében.

Hozzátettet: szeretném elmondani, hogy véleményem szerint ez a megnyert ügy legfőképpen arra mutat rá, hogy az egyszerű embernek is érdemes kiállni az igaza mellett, hiszen van lehetőség rá, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Esetleges félelmünket tegyük félre, és harcoljunk a jogainkért. Ne hagyjuk, hogy  bármely hivatal visszaéljen a hatalmával.

A bírósági határozat a lenti linken olvasható, amelyben kötelezik a helyi rendőrséget, hogy a befizetett pénzösszeget fizessék vissza, valamint a perköltséget térítsék meg. A jegyzőkönyvet semmisnek nyilvánították.

Íme a link: http://portal.just.ro/320/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=32000000000109032&id_inst=320

Ennyien olvasták: 436

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.