Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Pitești-ről Észak-Afrikába költözik a Dacia gyár?

Központ február 11, 2014 Belföld

Pitești-ről Észak-Afrikába költözik a Dacia gyár?

Pitești-ről áthelyezi összeszerelő üzemét a Dacia gépkocsigyár Észak-Afrikába – jelentette ki Traian Băsescu, aki szerint a francia Renault már készül az áttelepítésre.

 

Az államfőt kedden a Mediafax hírügynökség idézte. Egy kolozsvári regionális televízió egyik műsorában elmondta: Románia számos beruházást elveszít, ha nem fejezi be a IV. európai közlekedési folyosó nyomvonalán haladó dél-erdélyi autópálya építését.

„Biztos, hogy el fogjuk veszíteni a Dacia pitești-i összeszerelő üzemét, mert Tangerben már megvannak a romániai kapacitás átvételéhez szükséges feltételek. Elkezdődött már ugyanis a marokkói Dacia-üzem kapacitásának bővítése” – mondta Băsescu.

Az államfő bírálta a kormányt, amely olyan dél-romániai autópálya-szakaszok építésére költ pénzt, amelyeket nem tesznek indokolttá a gazdasági szempontok. Rámutatott: Románia óriási lemaradást fog elszenvedni, ha nem csatlakozik mielőbb az említett európai közlekedési folyosóhoz.

Băsescu főként azt nehezményezi, hogy a Pitești és Nagyszeben közötti autópályaszakasz elkezdését nem tekinti prioritásnak a kormány. A dél-erdélyi autópálya több szakasza jelenleg épül, az államfő szerint azonban, ha nem épül meg a szóban forgó szakasz is, akkor az autópálya-összeköttetés ott meg fog szakadni.

Tavaly az előző évinél 19,3 százalékkal több Dacia gépkocsit értékesítettek a világon, az eladott járművek száma 429,5 ezer volt. A legtöbb járművet Románián kívül értékesítette a francia gyártó, összesen 404 ezret, ebből 290 ezret Európában adtak el.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 426

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.