Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Ponta az óvodához csatolná az előkészítő osztályokat

Központ január 14, 2013 Belföld

Ponta az óvodához csatolná az előkészítő osztályokat

Miután a tanügyminiszter kijelentette, hogy nem várható változás az előkészítő osztályoknál, a miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy a nulladik osztály a napközikhez kellene tartozzon. Ponta hozzátette, hogy eddig csak telefonon egyeztetett a tanügyi tárcavezetővel, és személyesen is találkozik majd vele, hogy eldöntsék hogyan lehetne már idéntől ezt az intézkedést bevezetni. 

 

Remus Pricopie tanügyminiszter szerint az előkészítő osztályok az általános iskolákhoz tartoznak majd idén is, így nem várható változás. 

Victor Ponta miniszterelnököt erről kérdezték, aki a következőket válaszolta: „Láttam. Ma hívtam 
meg az oktatási minisztert, hogy elmagyarázza. Szerintem hibáról van szó, és szeretném, ha elmagyarázná, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy az előkészítő osztályok a napközikben maradjanak.” A miniszterelnök szerint hétfő délután személyesen egyeztet majd Pricopieval.

A tárcavezető hétfőn azt nyilatkozta, hogy továbbra is lesz előkészítő osztály, de az iratkozások sokkal nyugodtabban zajlanak majd, és minisztérium, valamint a magán oktatási intézmények által előírt kritérium-rendszer szerint történik a jelentkezés. 

„A beiktatásom után ezredikszer is pontosítani szeretném: ebben az órában semmilyen döntés nincs az előkészítő osztályokkal kapcsolatban, csak a törvényben foglaltak, és hogy működni fognak. Ebben az évben egy kicsit egyszerűbb lesz, hiszen egy generációról beszélünk, akik a nulladik osztályt kezdik, nem úgy mint tavaly, amikor két generációnk volt, egyikük az előkészítő osztályba, egy pedig, az első osztályba ment” – fogalmazott Pricopie.  

forrás: manna.ro, realitatea.net

 

Ennyien olvasták: 384

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.