Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Rekordnagyságú kártérítést ítéltek meg a karját vesztett nőnek

Központ június 12, 2014 Belföld

Rekordnagyságú kártérítést ítéltek meg a karját vesztett nőnek

Példátlanul magas, egymillió euró kártérítés kifizetésére ítélte szerdán a legfelső bíróság az országutakat és autópályákat kezelő hatóságot, amiért az gondatlanságból elhanyagolta egy út megjavítását, ami balesetet okozott, és emiatt egy fiatal nő elvesztette a fél karját.

     

 

Elena Ghegeliu barátjával 2006-ban Brassó fele utazott az országúton, amikor hirtelen eléjük vágott egy szemből közlekedő gépkocsi. Az ütközés elkerülése érdekében a nő barátja félrerántotta a kormányt, a gépkocsi az út menti korlátnak csapódott, amelyből egy nagyobb fémdarab a kocsi ablakán keresztül a nő karjába állt bele. A baleset következtében a nő elvesztette sérült karját, mert az orvosoknak amputálniuk kellett a végtagot.

A nő 2012-ben perelte be a hatóságot, miután a szakértői vizsgálatok alapján kiderült, hogy a korlát és a fémdarab nem volt megfelelően rögzítve, és emiatt sérült meg menthetetlenül karja.

A bukaresti törvényszék első fokon megalapozottnak találta a fiatal nő panaszát, és egymillió euró kártérítést állapított meg, amit a fővárosi ítélőtábla másodfokon 200 ezer euróra mérsékelt. Arra hivatkoztak, hogy a rokkantság ugyan megnehezíti az áldozat életét, de nem vesztette el teljes mértékben önálló mozgás- és munkaképességét. Ezt a döntést bírálta felül szerdán a legfelső bíróság, amely helyben hagyta az első fokú ítéletet, miszerint a hatóság egymillió euró kártérítés kifizetésére köteles. A hatóság a szerdai döntést követően közleményben jelezte, hogy tiszteletben tartja a jogerős ítéletet.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 362

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.