Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Őrizetbe vették Nicolas Sarkozy volt francia elnököt

Központ július 1, 2014 Belföld

Őrizetbe vették Nicolas Sarkozy volt francia elnököt

Kedd reggel őrizetbe vették Nicolas Sarkozy volt francia elnököt – idézte a francia lapokat a hvg.hu. A hatóságok azt gyanítják, az elnöksége idején egy informátori hálózatot müködtetett a rendőrségen és a bíróságokon, hogy tudja, mikor készül vizsgálat a hozzá közel állók ellen.

Nicolas Sarkozy volt francia elnököt őrizetbe vették kedd reggel – írja a Le Monde. A politikust egy befolyással való visszaélés és nyomozási titok megsértésével kapcsolatos vizsgálat miatt vették őrizetbe. A nyomozás már február óta tart.

A lap azt írja, Sarkozy reggel 8 óra előtt nem sokkal érkezett a Párizs melletti Nanterre-ben található igazságügyi rendőrség korrupció elleni küzdelemmel és adóügyi bűncselekményekkel foglalkozó hivatalának irodájába, ahol kihallgatják. Hétfőn Nicolas Sarkozy ügyvédjét, Thierry Herzogot, valamint két bírót is őrizetbe vettek ugyanezzel az üggyel kapcsolatban.

A Le Monde még márciusban azt írta, a nyomozók egy olyan informátori “hálózatot” fedeztek fel, amely az igazságszolgáltatási szerveken és a rendőrségen belül működött azért, hogy Nicolas Sarkozy elnököt és a hozzá közelállókat értesítse az őket fenyegető eljárásokról. A nyomozás részeként a hatóságok megfigyelték Nicolas Sakrozy és több rokona telefonbeszélgetéseit is 2013 szeptembere óta.

Nicolas Sarkozy 2007 és 2012 között volt Franciaország elnöke, előtte 2005 és 2007 között belügyminiszterként, egy rövid ideig 2004-ben pedig pénzügyminiszterként is dolgozott.

Forrás: hvg.hu

Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.