Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Románia felkészült egy esetleges téli gázellátási válságra

Központ szeptember 3, 2014 Belföld

Románia felkészült egy esetleges téli gázellátási válságra

Románia felkészült egy esetleges téli gázellátási válságra, ami az orosz-ukrán konfliktus nyomán alakulhat ki – jelentette ki Răzvan Nicolescu, az energiaügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

     

 

A miniszter Urziceni városban vett részt kedden a Romgaz állami gázkitermelő vállalat egyik kibővített tározójának átadásán.

Kijelentette: nem zárható ki, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt gázellátási válság alakul ki a télen. Szerinte ez nem lenne meglepő, és Románia felkészült egy ilyen helyzetre. “Több forgatókönyvvel is számolunk a gázellátásban, de egyik szerint sem fog szenvedni Románia lakossága” – mondta a miniszter.

Az új beruházással 100 millió köbméterrel nőtt Románia gáztározási kapacitása. A miniszter elmondta, hogy 2,5 milliárd köbméter gázt tárolnak télen, ami elegendő lesz bármilyen válsághelyzetre.

A miniszter szerint Romániának egyelőre korlátozott az a képessége, hogy szomszédait is segítse gázzal. Románia évente 11 milliárd köbméter gázt termel ki az OMV Petrom és a Romgaz vállalatokon keresztül, és 2,5-3 milliárd köbmétert importál Oroszországból.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 383

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.