Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Sportolók tüntettek az RMDSZ-vezetők ellen

Központ november 22, 2013 Belföld

Sportolók tüntettek az RMDSZ-vezetők ellen

Az RMDSZ ma délelőtti, Marosvásárhelyen tartott konferenciája előtt közel száz sportoló tiltakozott a szövetség politikusai és főleg Borbély László politikai alelnök ellen, amiért szerintük az alakulat a decentralizációs törvény értelmében ellehetetlenítette, hogy sportbázisok a Maros megyei önkormányzat hatásköre alá kerüljenek.

               

A Maros megyei, valamint a Marosvásárhelyi RMDSZ Közigazgatási Palotában megszervezett Értékeinkre építünk című konferenciájának kezdése előtt a sportolók az épület előtt bannereken és táblákon követelték, hogy „Ne lopják el a város sportközpontjait!” „Állítsák meg az RMDSZ-es képviselők kizsákmányoló politikáját”, illetve „Kérd Borbély Lászlótól vissza a műjégpályát!”.

Borbély László szerint indokolatlan a sportolók tiltakozása, és az őt ért vádak ellenére bölcs döntésnek tartja a minisztérium határozatát. „Közismert, hogy Marosvásárhely is a nyolc létrehozandó kiválósági központ között van, fontos, hogy a két, egymástól mindössze ötven méterre lévő csarnok a minisztérium ügykezelésében maradjon, mert így kiemelten tudnak majd részesülni a különböző költségvetési támogatásokból” – mondta el Borbély.

                   

Mint ismeretes, tegnapi sajtótájékoztatóján Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea kijelentette, hogy Borbély László „rosszindulatúnak született”, és azt vetette a szemére, hogy miközben pártja a központosítás lebontását szorgalmazza, Kelemen Hunor szövetségi elnökkel együtt eljárták a kormánynál, hogy Vásárhely ne kapja meg a sportcsarnokot, a készülőfélben lévő műjégpályát és a Maros Sportklub ligeti birkózótermét.

Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.